avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale curţi construcţii + teren agricol/arabil
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

curţi construcţii + teren agricol/arabil

Ma confrunt cu o situatie ciudata.
Am incercat sa platesc impozitul pe 2016 (impozitul datorat ar fi pentru: un teren de 800mp o casa de 80mp).
La primarie mi s-a comunicat o suma de 4 ori mai mare decat anul trecut, deci impozitul a crescut cu 400%...mai mult, am inteles ca se vor lua in considerare ce este specificat pe “Titlul de proprietate”
In actul de proprietate se specidica “curţi construcţii 800 mp”...oare este corect acesta???
Mentionez ca din suprafata de teren de 800 mp, are urmatoarea destinatie :
1.80 mp reprezinta amplasament casa
2.in jurul casei este asa numita “curte” in suprafata de 280 mp, supradata delimitata cu gard
3. 430mp are categoria de folosinta/destinatie agricola (cepa/usturoi/porumb/cartofi), suprafata delimitata cu gard.
Consider ca este o gresela a primariei (sau cine a facut acesta incadrare ??????) ca fiind tot terenul de 800 mp in categoria de folosinta ca “curţi construcţii”.
In opinia mea terenul de 800mp ar tr impartit in functie de categoria de folosinţă: curţi construcţii dar si destinaţie agricolă...in aceste conditii ar scade impozitul ...nu ar mai fi 400%!!

Va rog, astept opiniile dvs.
Ultima modificare: Joi, 11 Februarie 2016
gheorghe1938, utilizator
Cel mai recent răspuns: gheorghe1938 , utilizator 11:55, 20 Februarie 2016
Solicitati la primarie hotararea cu privire la stabilirea impozitelor si taxelor locale. Acolo veti gasi cat trebuie sa platiti si pentru ce.
Va multumesc pt raspuns, situatie e apparent simpla..primaria a incadrat gresit tot terenul ca fiind "curti constructii"...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit teren intravilan folosinta agricol, impozit de la 17 lei la 355 lei!!!? nataliadinu nataliadinu Buna ziua, Detin un teren de 1000 mp intravilan, categoria de folosinta agricol. Intabulat, carte funciara etc. Pana anul trecut plateam un impozit de 17 ... (vezi toată discuția)
Schimbare categorie de folosinta teren sabina84 sabina84 O persoana are in proprietate(act de vinzare cumparare) o suprafata de teren intravilan,din care(sa presupunem orientativ) 400 mp ... (vezi toată discuția)
Cota impozit pentru terenuri intravilane curti constructii amelyah amelyah buna seara! in noul cod fiscal gasim : \" ART. 465 Calculul impozitului/taxei pe teren (1) Impozitul/Taxa pe teren se stabileste luand in calcul ... (vezi toată discuția)