Buna ziua . As avea o intrebare legata de testament . Eu si sotul meu nu avem copii . Vrem sa ne facem testament prin care sa ne lasam unul altuia tot ce am dobandit impreuna . Intrebarea mea este daca se poate specifica in testamentul fiecaruia ca in cazul ( si numai in cazul ) in care murim amandoi ( in accident de ex ) , tot ce avem sa ramana unei persoane care sa aiba grija de animalele noastre de companie .
Defapt vrem sa imputernicim pe cineva prin testament sa foloseasca tot ce avem pt animalele noastre ....
Dar aceasta persoana sa aiba drept la testament NUMAI daca murim amandoi .... daca moare numai unul dintre noi , totul sa revina celuilalt .
Multumesc .
fiecare sot va face testament in favoarea celuilalt sot, in care va mentiona ca, daca la momentul decesului, sotul este predecedat (adica a murit inainte) toate bunurile vor reveni lui x. nu il puteti obliga insa pe x sa aiba grija de animale, pentru ca nu are cine sa il verifice :)
raluk0207
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Sunt extrem, dar extrem de rare situațiile în care sa fiți comorienti (adica sa muriți amândoi fix în acelasi moment, fără sa se poată determina exact cine a decedat primul)
Chiar și în cazul unui accident de mașină, pe baza unui autopsii, se poate stabili care a decedat întâi.
Deci...
Lasati-va testamente universale reciproce și atât.
Soțul supraviețuitor, va lăsa ulterior un alt testament altei persoane.
Asta dacă animalul de companie va mai fi în viața atunci.
stiu ca sunt rare situatiile , dar totusi exista . ideea e ca vrem sa specificam in testament ca daca se intampla asta , totul sa ramana cuiva care va avea grija de animale ( avem 16 animale, si nu vrem sa vina neamurile sa-si imparta tot si sa arunce animalele in strada ).
ma gandeam ca se poate specifica o clauza foarte speciala in acest caz .
si daca se intampla, si se stabiliste prin autopsie cine a murit primul , mostenirea ramane rudelor celui care a murit ultimul , sau se imparte intre rudele amandurora daca nu e specifcat altfel ?
romascanu
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Dacă NU se poate stabili care dintre soți a supraviețuit celuilalt, atunci ei nu se moștenesc unul pe altul. Fiindcă o persoană poate moşteni dacă există la momentul deschiderii moştenirii. (și repet a nu știu câta oară pe forum: moartea deschide succesiuni; omul doar le dezbate. Moștenirea e deschisă din clipa morții celui despre a cărui moștenire este vorba)
În acest caz, moștenirea fiecăruia va fi culeasă de rudele lui. (moștenirea lui X va fi culeasă de rudele lui X, iar moștenirea lui Y de rudele lui Y).
Dacă se poate stabili care dintre soți a supraviețuit, atunci soțul (o clipă) supraviețuitor îl moștenește pe soțul decedat (singur sau alături de rudele defunctului, după cum există sau nu există testament), iar pe cel din urmă decedat îl moștenesc rudele lui. (care vor beneficia, prin retransmitere, și ceea ce a moștenit el de la cel dintâi decedat).