avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Ce relevanță au în instanță Ordinele ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Ce relevanță au în instanță Ordinele Președintelui ANAF? ...

Ce relevanță au în instanță Ordinele Președintelui ANAF?
Mă refer mai ales la termenele stabilite prin OpANAF nr. 2093/2018 nr. 2093/2018 pentru aprobarea procedurilor privind definitivarea impozitului anual pe veniturile realizate de persoanele fizice, precum şi a modelului şi conţinutului unor formulare. Monitorul oficial nr. 745 din 29.08.2018.
De exemplu:
Art. 4. - (1) Formularele prevăzute la art. 3 se utilizează pentru definitivarea impozitului anual datorat pe veniturile realizate de persoanele fizice în anul 2017.
(2) Până la data de 30 octombrie 2018, organul fiscal central competent stabileşte impozitul pe venitul/câştigul net anual impozabil datorat, emite şi transmite deciziile de impunere anuală.
Ce se poate întâmpla dacă susțin în instanță acest termen, acest OpANAF ca termen de prescripție?

Alte discuții în legătură

Noutati 2% si 3,5% pentru 2019 directionati catre ong ! radumititean radumititean 1. In Monitorul Oficial nr. 44 / 17.01.2019 s-a publicat in sfarsit Legea 30 / 2018 de aprobare cu modificari a OUG 25 / 2018 Modifica semnificativ regimul ... (vezi toată discuția)
Intocmire d 205 pentru asociatie de proprietari predata la jumatatea anului Crina70 Crina70 Buna ziua! Pana in iunie 2015 am fost administratorul unei asociatii de proprietari, care ulterior a fost predata si, as vrea sa stiu cum se completeaza ... (vezi toată discuția)
obligatii fiscale declarative in luna ianuarie 2013  Gabriela Monica Ionescu Gabriela Monica Ionescu [b]Până la 3 ianuarie 2012 inclusiv[/b] Intrucât 31 decembrie este zi nelucrătoare, până joi, 3 ianuarie 2013 inclusiv, trebuie depus la Fisc ... (vezi toată discuția)