avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... carte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

carte de munca

1. Mi-au scris la ACTUL, "adeverinta" in loc de "diploma", desi stiu ca le-am dat diploma (dar n-as avea dovezi presupun).

2. Erau obligati conform legislatiei in vigoare asta toamna sa-mi faca carte de munca?
Cel mai recent răspuns: w0lfshad3 , utilizator 20:24, 17 Ianuarie 2010
Buna seara,
atata timp cat sunt trecute studiile la zi, nu conteaza ca este scris adeverinta sau diploma, desi, in mod normal se inscrie cursurile si Institutia absolvita.
Pentru a va intocmi carnet de munca, trebuie sa prezentati declaratia pe proprie raspundere cum ca nu a-ti mai avut carnet, copie dupa cerificat de nastere, buletin, ultima diploma studii.
Poate nu v-au facut carnet din cauza lipsei acestora, si e valabila si legala si adeverinta de vechime.
1, Carnetul de munca se intocmeste in termen de cel mult 30 de zile de la incadrarea in munca.
Prin urmare, exista posibilitatea sa va intocmeasca carnet de munca ... daca nu v-au intocmit, adeverinta de vechime eliberata de catre angajator si vvizata de catre ITM este valabila in locul carnetului de munca.

2. Pregatirea scolara si cea profesionala se dovedeste si se inscrie in carnetul de munca cu actele originale de studii si calificare.
Se considera acte de calificare, dupa caz: diploma sau certificatul de absolvire a scolilor profesionale si a uceniciei la locul de munca, potrivit dispozitiilor legale; adeverinta eliberata pe baza procesului-verbal al comisiei tehnice de incadrare si promovare a muncitorilor pentru cei calificati prin practica la locul de munca, precum si pentru pregatirea tehnico-productiva prevazuta in planurile de invatamint ale liceelor de cultura generala si scolilor generale de 10 ani; certificatul de calificare pentru absolventii cursurilor de calificare; diploma sau certificatul de absolvire a liceelor de specialitate; diploma de absolvire a scolilor de specializare postliceala si a scolilor de maistri; diploma sau certificatul eliberat de institutele de invatamint superior.
Tocmai aici e smecheria, ca mi-au facut (nu aveam) desi cel putin nu au declaratie pe propria raspundere ca nu am avut carnet si ultima diploma de studii (stiu cu siguranta ca mi-au mai falsificat si alte acte printre care declaratii pe propria raspundere, i-am reclamat deja la politie). Cartea mi-au facut-o ca sa-mi faca rau fiindca m-au dat afara pe motive disciplinare (sunt dati in judecata). Scrie universitatea si ministerul educatiei cel putin.

Vroiam sa stiu daca erau obligati s-o faca fiindca am inteles ca se schimbase modelul de atestare a vechimii. Aceasta carte de munca reprezinta intentia lor malitioasa asupra mea. Nu stiu inca daca e o problema faptul ca au completat-o toata odata, si, suspectez asta toamna, nu acum un an cand trebuia intocmita de fapt.
Adeverinta este de la universitate. In cartea de munca nu mai scrie nimic altceva referitor la studii. Nu cred ca pe adeverinta au vreo parafa de la ministerul educatiei. Pe diploma insa am.
Ultima modificare: Duminică, 17 Ianuarie 2010
w0lfshad3, utilizator
Nu s-a schimbat "modul de atestare a vechimii" si nu vad cum va poate face rau firma din moment ce v-au intocmit carnet de munca.
Daca v-au incetat contractul disciplinar, nu cred ca este o problema pentru dezvoltarea dvs. profesionala ulterioara, DACA sunteti un om de incredere, cu pregatire temeinica teoretica si practica si bun d.p.d.v. profesional. ;)
De fapt ce sa intelegem cand spuneti ca actiunile firmei au fost "malitioase" ?! :-/

Alte discuții în legătură

Ce prevede legislatia in vigoare referitor la adeverintele de absolvire a unei facultati benu elena benu elena Buna, as vrea sa ma sfatuiti si pe mine in legatura cu adeverinta de absolvire a unei facultati la zi, pe care am dus-o sefului meu de la resurse umane si mi-a ... (vezi toată discuția)
Completare dosar personal 17pyd 17pyd Sunt salariat si in urma absolvirii unor cursuri de specialitate in informatica si lb engleza as dori sa mi complet dosarul personal de la resurse umane cu ... (vezi toată discuția)
Inscriere facultate in cartea de munca iust79 iust79 Buna ziua! am terminat de curand a doua facultate (la o universitate de stat) si am mers la locul de munca cu adeverinta eliberata de la universitate ... (vezi toată discuția)