avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua! Intampin probleme cu asociația de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua! Intampin probleme cu asociația de locatari. Sunt ...

Bună ziua! Intampin probleme cu asociația de locatari. Sunt mulți ani decât plătesc cați metrii cubi considera doamna administrator, chiar și când nu am locuit câteva luni în care am dat indexul 0. Acum chiar simt ca sunt batjocorita. Poate asa se fac calculele și ma înșel, sper sa ma lămuriți. Un metru cub de apa calda este 112 lei doar pt mine. Toți locatarii au gaze...eu fiind în chirie nu. Deci sunt singurul consumator RADET. Este normal sa plătesc 112 lei pe metru cub de apa în aceste condiții? Menționez ca nu mi a adus la cunoștință ca vor exista aceste schimbări.
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 20:52, 20 Iunie 2022
Plata facturii emise de Radet se incheie pe dvs., dupa ce se distribuie o cota parte la ceilalti locatari/ apartament, in conditiile in care trec tevi prin apartamentele acestora, cu toate ca sunt debransati/ au tevile dopate (blindate, nu le intra apa calda) sau au centrala proprie. Se pare ca sunteti singura consumatoare de apa calda.
Cereti la asociatie, in scris, cu nr. de inregistrare/ data, modul de calcul al repartitiei cheltuielilor din factura Radet.
Am inteles ca problema dvs., acum este costul foarte mare la apa calda menajera si chiar aveti dreptate.
Consider ca nu este o implicare obiectiva a asociatiei respective. Nu se poate ca 1 mc de apa calda sa coste atat de mult, atata timp cat 1mc de apa rece costa in jur de 10-11 lei, iar incalzirea aceluias metru cub, poate costa in jur de 15 lei, asadar arrzulta un total de 25 lei/mc.
Ce aveti de facut: dupa afisarea listei de plata, daca mai observati o situatie asemanatoare, faceti contestatie la conducerea asociatiei, unde aratati tot ceea ce ne-ati spus, cu exemple, cu ce mai doriti dvs. Contestatia este un drept al proprietarului, consfintit de prev. Legii 196 /2018
Ultima modificare: Luni, 20 Iunie 2022
Adam Grecu, utilizator
Multumesc pentru răspuns, dar nu cred ca rezolv ceva dacă tot la ei depun tot la ei. Practic trebuie sa plătesc...nu am ce sa fac pt luna asta nu?

Adam Grecu a scris:

Am inteles ca problema dvs., acum este costul foarte mare la apa calda menajera si chiar aveti dreptate.
Consider ca nu este o implicare obiectiva a asociatiei respective. Nu se poate ca 1 mc de apa calda sa coste atat de mult, atata timp cat 1mc de apa rece costa in jur de 10-11 lei, iar incalzirea aceluias metru cub, poate costa in jur de 15 lei, asadar arrzulta un total de 25 lei/mc.
Ce aveti de facut: dupa afisarea listei de plata, daca mai observati o situatie asemanatoare, faceti contestatie la conducerea asociatiei, unde aratati tot ceea ce ne-ati spus, cu exemple, cu ce mai doriti dvs. Contestatia este un drept al proprietarului, consfintit de prev. Legii 196 /2018

Imi pare rau, raspunsul meu a fost mult mai complet, dar nu l-am mai putut afisa.
Asadar, dvs., conform prev. legale aveti dreptul de a face contestaie la sumele repartzate pe lista de plata (imediat dupa afisare). Conducerea as. prop. trebuie sa va de-a raspuns in max. 10 zile. Daca nu sunteti multumita, va adresati Primarului localitatii dvs. Este o batjocura din partea as. prop. Nu discutati prea mult cu administratora, discutati cu presedintele. "Discutati" in scris, cu nr. de inregistrare. Cum sa coste 1 mc de apa calda 112 lei?
La dvs. se fura apa calda, adica sunt consumuri frauduloase - din partea celor cu centrale termice. Asociatia trebuie sa-i depisteze si sa i-a masuri.
Adam Grecu, utilizator
Cred ca persoana care a descgis acest topic bate cimpii, fara gratie, probabil a vrut sa spuna ca apa calda o costa 112 RON, adica , la pretul calculat de dl. Grecu de vreo 25RON/mc, ar iesi vreo 4 mc de apa calda.
Asa o fi venit factura de la RADET si, fiind singurul consumator, atunci trebuie sa plateasca.

Aia cu 112RON pe mc de apa e o aiureala.
latka, utilizator

Alte discuții în legătură

Cat costa un metru cub de apa rece si unul de apa calda in orasul constanta??? marianb13 marianb13 as vrea sa stiu cat costa un metru cub de apa rece si unul de apa calda pt judetul Constanta....si as vrea sa mai stiu daca afirmatia e corecta : 1 mc de apa ... (vezi toată discuția)
Apa calda, pret vladanicu vladanicu buna ziua ma numesc vlada nicu nu am anteles de ce platesc apa calda 21 lei metru cub si celelante scari platesc 18lei si anul trecut am platit 25 lei ... (vezi toată discuția)
Apa calda dan61 dan61 As dori sa va rog sa -mi spune-ti cum se calculeaza apa calda din cele 2 facturi (una in mc si cealalta in Gcal) Care este costul unui mc de apa calda? (vezi toată discuția)