avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Bună seara!! Am și eu o scurtă întrebare, dacă ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Bună seara!! Am și eu o scurtă întrebare, dacă cineva a ...

Bună seara!! Am și eu o scurtă întrebare, dacă cineva a făcut un cont fals de facebook și a vorbit cu o anumită persoană, iar persoana respectivă decide să meargă la poliție pentru a afla cine e în spatele contului, reușește treaba asta?? Multumesc anticipat pentru lămuriri
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:08, 26 Iunie 2022
Depinde, au mai fost cazuri cand s-a putut afla.
Depinde de?

Mihăilă Sebastian a scris:

Depinde, au mai fost cazuri cand s-a putut afla.

De multi factori... organul de ancheta, urmele informatice care pot fi valorificate (IP-ul, adresa celui care a creat contul) bineinteles alaturi de posibilitatea de identificare a acestuia. De multe ori acestia folosesc un serviciu de retea virtuala privata (VPN) care cripteaza traficul pe internet si ascunde adresa IP cu locatia fizica.
Depuneți o plângere penală? Poliția pe cerceta. Nu depuneți? Nu se întâmplă nimic

Ramonaa92 a scris:

Depinde de?

Mihăilă Sebastian a scris:

Depinde, au mai fost cazuri cand s-a putut afla.



Daca nu e vb de nimic serios, politia nu se ocupa cu copilarii.

Alte discuții în legătură

Reclamație atac informatic DanielGabrielQTS DanielGabrielQTS Salutare, acum 30 de minute mi-a fost atacata firma SRL de catre o persoana fizica printr-un script shell. Doresc sa stiu urmatoarele. Unde si cum pot sa ... (vezi toată discuția)
Cineva pretinde ca sunt eu pe facebook lupas_camelia lupas_camelia Buna ziua, De ceva timp cineva creeaza conturi cu numele meu pe Facebook si trece la informatii lucruri care nu sunt adevarate si care aduc prejudicii ... (vezi toată discuția)
Insulta si calomnia mai sunt incriminate de legea penala? littlemouse littlemouse Bună seara! Aș dori și eu să știu exact dacă insulta și calomnia sunt considerate infracțiuni, conform Noului Cod Penal și dacă se aplică pentru ... (vezi toată discuția)