avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 278 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Cineva pretinde ca sunt eu pe Facebook
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Cineva pretinde ca sunt eu pe Facebook

Buna ziua,

De ceva timp cineva creeaza conturi cu numele meu pe Facebook si trece la informatii lucruri care nu sunt adevarate si care aduc prejudicii imaginii mele.
De asemenea trece numarul meu de telefon, al mamei mele, adresa mea de e-mail, unde locuiesc, etc.
Pana acum l-am raportat la Facebook de 6 ori, dar tot de atatea ori si-a creat un nou cont.
Am trimis mesaje la Facebook sa imi dezvaluiasca adresa de email de pe care a fost facut contul fals sau adresa IP a calculatorului, dar acestia nu mi-au raspuns.

Am fost si la Politie si am depus o plangere, dar acestia nu stiu ce sa faca.
Ce ma sfatuiti sa fac? Nu mai am idei.

Va multumesc.

P.S.: Nu stiu daca am pus intrebarea in forumul potrivit. Va rog sa il mutati daca nu este corect.
Cel mai recent răspuns: stamatestefan , utilizator 11:41, 22 Ianuarie 2013
Dvs. nu puteti obtine de la Facebook IP-ul celui care creeaza contul. Cursul firesc este urmatorul: depuneti plangere la politie, politia solicita adresa IP de la Facebook pentru a identifica faptuitorul, Facebook furnizeaza fara nicio retinere adresa (s-a facut asta de nenumarate ori, in zeci de state si jurisdictii), politia verifica la ce provider de net este arondat IP-ul, contacteaza provider-ul de net si ii cere datele personale ale clientului cu acea adresa, si voila.

Va inteleg insa perfect, politia la noi e atat de incompetenta in domeniul acesta incat sunt slabe sanse sa reuseasca ceva vreodata.
Asa cum a spus si utilizatorul corasa, politia are autoritatea de a solicita de la Facebook datele necesare pentru initierea unei identificari.
Pentru acest lucru este necesar ca politistul sa stie engleza si sa inteleaga macar ca IP-ul inseamna o succesiune de numere calculatorul tau pe internet (un fel de CNP-al calculatorului).

Totusi daca utilizatorul care a facut conturile false, a folosit un program care foloseste un sistem proxi ca sa ascunda IP-ul, nu poate fi identificat pentru ca un asemenea program nu lasa urme (sterge cookie-urile si istoricul). Un simplu program de de genul ProxyPy Web Proxy, care poate fi folosit pentru browser-ul Google Chrome, te face Anomim pe internet.
Daca utilizatorul care face conturi false este si "hacker din convingere" si stie sa foloseasca programe zombie networks sau chain bouncers, nici-o sansa sa il prinda politia.
sa spunem ca aflati IP de unde se fac acele conturi, e aproape imposibil de demostrat ca el este in spatele conturilor...

cum spune si doamna de mai sus
Daca utilizatorul care face conturi false este si "hacker din convingere" si stie sa foloseasca programe zombie networks sau chain bouncers, nici-o sansa sa il prinda politia.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Follow us: Avocatnetro on Facebook
e pierdere de timp din partea ta...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Întrebare aflare identitate internet dinosaurustt dinosaurustt Se dă următoarea situaţie fictivă: Un individ comite o infracţiune online(să zicem că o comite la ora 08:07 în data de 27 august 2005) SRI află ... (vezi toată discuția)
Lnformatii retinute de provider-ul de internet costinels costinels Buna ziua, sa spunem ca politia cere unui internet provider datele unui ip anume (cine a avut ip-ul respectiv). internet provider-ul are date despre un IP ... (vezi toată discuția)
Internet dcozmaaa dcozmaaa daca sunt insultat de o persoana pe facebook, dar contul persoanei este fals, anonim, fara date personale, apoi acel cont este sters, cum pot actiona pt a il ... (vezi toată discuția)