avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 345 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Cum pot dezmembra un teren de 1000mp + casa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Cum pot dezmembra un teren de 1000mp + casa in 2 parcele ...

Buna ziua,

Cum pot dezmembra un teren de 1000mp + casa in 2 parcele in conditiile in care a fost achizitionat prin creditul prima casa. Jumatate din teren are o casa construita pe el iar diferenta de teren vreau sa o vand/cedez fratelui meu.
Buna ziua,

Pe partea juridica, in relatia cu banca, aveti nevoie de un acord de dezmembrare si apoi de un acord de instrainare din partea bancii.

Daca aveti aceste acorduri puteti proceda la efectuarea operatiunilor tehnice de dezmembrare.

Cu stima,
av. Jasmine Oancea
Daca banca isi ofera acordul pentru dezmembrare si instrainare, acel lot rezultat va avea proprietar doar pe fratele meu sau vor fi copriprietari atat banca cat si fratele meu? Intreb asta pentru ca casa + terenul au fost achizitionate cu un credit noua casa si automat exista o ipoteca peste ele.
daca doriti ca fratele dumnevoastra sa preia terenul fara ipoteca atunci din suma primita ca urmare a vanzarii se va achita o parte din credit. altfel spus, banii obtinuti din vanzare vor fi achitati direct catre banca. aceasta este si o conditie pentru eliberarea acordului de instrainare. aveti totusi si o interdictie de instrainare pentru creditele acordate prin programul noua casa, cred ca de 5 ani.
În concluzie. Timp de 5 ani nu pot face nimic cu restul terenului.

Mulțumesc

Cabinet de Avocat - Oancea Jasmine a scris:

daca doriti ca fratele dumnevoastra sa preia terenul fara ipoteca atunci din suma primita ca urmare a vanzarii se va achita o parte din credit. altfel spus, banii obtinuti din vanzare vor fi achitati direct catre banca. aceasta este si o conditie pentru eliberarea acordului de instrainare. aveti totusi si o interdictie de instrainare pentru creditele acordate prin programul noua casa, cred ca de 5 ani.

daca din vanzarea partii de teren se achita creditul in integralitate nu se mai mentine aceasta obligatie. totodata, daca prin novatie se schimba dobanditorul nu se aplica aceasta interdictie, dobanditorul trebuie sa fie la randul sau eligibil pentru programul prima casa, insa, in aceasta situatie se mentine ipoteca constituita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! in situatia in care se doreste dezmembrarea pe trei ... AlexandraMalaiMare AlexandraMalaiMare Buna ziua! In situatia in care se doreste dezmembrarea pe trei loturi a unui teren aflat sub ipoteca ( aceasta fiind necesara pentru angajare la banca ), un ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament cumparat prin prima casa Daniela_83 Daniela_83 Buna ziua tuturor, Am cumparat in ianuarie 2011 un apartament prin programul Prima Casa. Pentru ca eu si prietenul meu nu eram casatoriti, el nu a putut fi ... (vezi toată discuția)
Refuzul bancpost de a permite parcelarea terenului- are rost sa ma judec cu ei? bms bms Am o mare problema. Avand o agentie imobiliara, prieteni cu firme de constructii .. in 2008 am cumparat un teren. Situat in zona de case, intravilan, doar ca ... (vezi toată discuția)