Bună ziua,
În opinia mea acești bani nu trebuie luați în considerare la calculul venitului lunar mediu net în funcție de care se acordă bursele sociale.
În oug 74/2022 scrie:
Articolul 7
Ajutorul financiar nu se consideră venit în înțelesul art. 8 alin. (1) din Legea nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare, și nu se iau în calcul la stabilirea drepturilor prevăzute de Legea nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare, Legea nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare, și Legea nr. 226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, cu modificările ulterioare.
Voi ce ati face in locul meu?
Aș explica situația și aș întreba, în scris, ministerele care au fost implicate în redactarea ordonanței 74/2002, adică la Ministerul Muncii și la Ministerul Finanțelor dacă trebuie să-i declar când îmi depun dosarul pentru bursa socială. Aș mai întreba și la Ministerul Educației.
Răspunsurile oficiale (sper pozitive pentru dvs.) vă vor ajuta la facultate.