Buna ziua .As vrea sa divortez din culpa mea exclusiva dar sotia nu este de acord. Nu stiu in ce constau dovezile pe care trebuie sa le depun in instanta .relatiile dintre noi sunt deteriorate defiitiv de multi ani , nu mai comunicam aprope deloc si nu mai exista nici un fel de relatie ,ne am separat total cu veniturile iar eu m am mutat de la domiciliu incercand sa mi refac viata .
Solicitati divortul din culpa comuna. În cazul culpei exclusive riscați sa achitați vreo despăgubire fostei sotii și nu cred ca va doriți asta.
Contactați mai bine un avocat, împreună cu care sa faceți demersul, deoarece refuzul sotiei va poate încetini în soluționarea rapida a desfacerii casatoriei.
Solicitati divortul din culpa comuna, procedura este mai facila, cauza poate fi transata prin audierea unui martor.
Exista posibilitatea ca, la ultimul termen de judecata, sotia sa se razgandeasca, aceasta sa isi exprima acordul, in vederea desfacerii casatoriei, hotararea fiind definitiva.
Consultati serviciile unui avocat, actiunea care nu intruneste cerintele imperative ale legii, prevazute in art. 194 din Codul de procedura civila, va fi anulata, in procedura regularizarii.
Eu sunt de acord cu cele doua colege avocate de mai sus.
Trebuie făcută cu măiestrie juridica acțiunea de divorț în acest caz.
Nu este ca o cerere la primărie sau ca la notariat.
Nu va puteți judeca decât o singura data pe aceleași motive de divorț.
Divortul
Adrianadrian69
de curand am primit citatia de a ma prezenta la divort , as dori sa stiu daca pot sa contest actiunea depusa de sotie pe motiv ca nu din culpa mea sa produs ... (vezi toată discuția)