avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca se percepe ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca se percepe contravaloare ...

buna ziua,

va rog sa-mi spuneti daca se percepe contravaloare fond rulment atat timp cat la cotele de intretinere sunt 0 persoane din cazua de deces.
multumesc,
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 08:04, 29 Iunie 2022
Fondul de rulement nu are de aface cu intretinerea
Ba are de-a face cu cheltuielile lunare de întreținere, fondul de rulment al acelei proprietăți va fi egal cu valoarea cea mai mare din anul anterior (pe o luna) eventual cu niște indexari. Asta dacă Cex a hotărât acest mod de calcul. Dacă a hotărât împărțire egală pentru fiecare proprietar, a fondului total, e posibil să iasă o altă valoare. Dar ca idee acest fond de rulment trebuie să existe, până la transferul de proprietate.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Obligativitatea constituirii si actualizarii fondurilor asociatieid e proprietari,respectiv fond de rulment si d ereparatii este impusa de disp L nr 196/2018 ,se repartizeaza fara exceptii sau derogari tuturor proprietarilor care detin bun imobil in condominiu
Fondul de rulment se utilizeaza pentru acoperire in avans cheltuieli de intretinere fondul de reparatii pentru acoperire lucrari de reparatii parti comune condominiu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. subiect fond de rulment asociatie proprietari. va rog sa ma ajutati in urmatoarea neclaritate. asociatia ... mrbigrama mrbigrama Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea neclaritate. Asociatia de locatari are un fond de rulment. De un cuantum \" x\" Se doreste o cheltuiala de y, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, ca asociatie de propietari pot plati impozit doar ... alex_alex58 alex_alex58 Buna ziua, ca asociatie de propietari pot plati impozit doar pentru o suma de bani provenita din chirii , pentru plata facturilor ?. Mentionez doar pentru ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, daca am platit fond de rulment anul trecut la infiintarea ... Andreea GM Andreea GM Buna ziua, Daca am platit fond de rulment anul trecut la infiintarea asociatiei (cea mai mare intretinere a apart. meu plus rata de inflatie), asociatia are ... (vezi toată discuția)