avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Va rog sa imi raspundeti la urmatoarea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Va rog sa imi raspundeti la urmatoarea problema: tatal ...

Buna ziua! Va rog sa imi raspundeti la urmatoarea problema: tatal meu este decedat si a fost casatorit la momentul decesului cu o alta sotie (eu provenind din alta casatorie). In cazul dezbaterii succesiunii dupa bunici, sotia tatalui meu mai are cota la bunurile acestora?
Cel mai recent răspuns: irina.pricop , utilizator 09:47, 29 Iunie 2022
Sotia tatalui nu are vocatie la mostenirea bunicilor paterni (socrii ei). Insa are vocatie la mostenirea sotului sau care, la randul lui, si-a mostenit cel mai probabil parintii. In consecinta, in cota prevazuta de lege pentru sotul supravietuitor care vine in concurs cu descendentii (respectiv dvs. si alti copii ai tatalui, daca mai exista), sotia supravietuitoare va culege mostenirea dupa sotul sau indiferent de unde si de la cine provin bunurile acestuia detinute la data mortii, adica inclusiv bunurile acestuia provenite din mostenirea de la parintii sai. Succesiunile se dezbat in ordinea deceselor.
Mulțumesc frumos pentru răspuns! Imi puteti spune ce cota va avea sotia tatalui?

Am uitat sa mentionez ca bunicul este inca in viata.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Iunie 2022
Bordeiu Paul Marius, utilizator
1/4 din cota sotului.
Veti dezbate succesiunea bunicii la care au vocatie bunicul si fiii acestora, respectiv tatal dvs.si fratii lui daca acestia exista. Apoi dezbateti succesiunea tatalui dvs. si vor veni sotia supravietuitoare si dvs. Bunicul nu are vocatie la succesiunea fiului deoarece existati dvs., descendentul. CCu alte cuvinte, faptul ca bunicul este in viata nu schimba situatia. Cand va deceda bunicul, pe acesta il veti mosteni dvs., in nici un caz nora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetateni romani casatoriti in spania ,actele de casatorie sunt valabile si in romania diana olivera diana olivera in caz ca socrul meu {bolnav grav}pleaca dintre noi eu ca nora casatorita cu fiiul lui in spania,am dreptul la mostenirea sotului meu? sau fetita noastra de 1 ... (vezi toată discuția)
Nora isi mosteneste socrii ? tivga tivga Buna seara. Nora isi mosteneste socrul? Sau transmiterea mostenirii se face pe linie descendenta? Bunicul meu a decedat si in urma acestuia a ramas un teren. ... (vezi toată discuția)