avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1078 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Extindere retea electrica
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Extindere retea electrica

Buna,
Suntem un grup de proprietari de terenuri si vrem sa extindem reteaua electrica in zona unde avem noi terenurile. Investitita extinderii va fi suportata de noi (cam 3000 de euro/proprietar)
Printre actele pe care le facem pentru finantarea extinderii, exista si o declaratie pe care trebuie sa o autorizam la notar in care este un paragraf care zice asa:

"Proprietarii terenului nu vor emite, în prezent sau viitor, pretenții financiare sau de altă natură legate de amplasamentul rețelelor actuale sau de amplasamentul unor rețele viitoare necesare pentru racordarea altor utilizatori."

Vom fi despagubiti in vreun fel in momentul in care vor aparea noi proprietari, care nu au contribuit la investitia initiala, care vor vrea sa se branseze la reteaua electrica?
Cel mai recent răspuns: irina.pricop , utilizator 16:28, 30 Iunie 2022
Formularea ar trebui sa o lamureasca notarul, scriind explicit respectivul paragraf. Din punctul meu de vedere, se pare ca nu veti primi despagubiri (cota parte) daca la reteaua dvs. se vor lega, ulterior si alti consumatori.
Fraza e complet stupida. Din stupiditatea ei se intelege ca nu aveti pretentii fata de cineva anume, o autoritate presupun, care isi da acordul. Nicidecum fata de persoanele care vor sa se branseze ulterior. Este important pentru cine dati declaratia, cui beneficiaza. Nu poate fi data o declaratie asa, in vant. Cine finanteaza extinderea pentru a fi nevoie de o asemenea declaratie? Ca daca finantarea e exclusiv a dvs., nu ii vad rostul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, as avea o intrebare in legatura cu extinderea retelei ... Adeluta13 Adeluta13 Buna ziua, As avea o intrebare in legatura cu extinderea retelei electrice(CEZ). In 2013 parintii mei pentru a avea energie electrica in gospodarie a trebuit ... (vezi toată discuția)
Acord extindere retea de gaz Zoltan.Ormos Zoltan.Ormos Buna Doresc sa fac o extindere a unei retele de gaz deja existente. Reteau existenta a fost construita de o asociatie sponsorizata din fonduri din strainatate ... (vezi toată discuția)
Salut, am următoarea situație. in vederea obținerii autorizației ... Hn1990 Hn1990 Salut, Am următoarea situație. In vederea obținerii autorizației de construire am obținut de la e-distributie muntenia aviz amplasament favorabil. Mai ... (vezi toată discuția)