avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1156 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună... Am fost căsătorită și m-am despărțit ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună... Am fost căsătorită și m-am despărțit fără sa bag ...

Bună... Am fost casotorita și mám despărțit fără sa bag divorț am stat cati va ani asa între timp miam facut o relatie unde a rezultat un copil... Pana sa nasc am băgat divorț prin notar... Între timp am născut și când sa facem certificat în loc sa recunoască tatăl adevărat a fost trecut tot fostul soț pt ca nu aveam 6 luni de la divorț... Cei responsabili cu actul Mia zis ca va trebui sa îl dam în judecata cu toate ca el a făcut o cerere unde spune ca nu e tatăl copilului și ca va trebui sa facem și test ADN... Acum întreb exista o cale mai ușoară sa pot trece copilul pe numele tatălui adevărat? Mulțumesc anticipat!
va trebui sa dati in judecata tatal pt tagada de paternitate, alta cale nu exista.
poate daca dvs aduceti probe ca nu e al lui, poate scapataaaaaan carecosta destul.
Art.414 Cod civil:
(1) Copilul născut sau conceput în timpul căsătoriei are ca tată pe soţul mamei.
(2) Paternitatea poate fi tăgăduită, dacă este cu neputinţă ca soţul mamei să fie tatăl copilului.

Procesul in tagada paternitatii este singura cale.
Nu,nu exista.o cale usoara,singura varianta este avocat,proces etc.
Bună ziua!
Nu există o altă cale decât introducerea unei acțiuni de tăgadă paternitate. Indicat ar fi să aduceți cât mai multe probe din care să reiasă că tatăl trecut în acte nu are cum să fie tatăl biologic și poate aveți vreo sansă să nu se mai dispună de instanță testul ADN.
Ultima modificare: Duminică, 3 Iulie 2022
Manuela Rășină, administrator
Va recomand sa cititi articolul2.7 sau 2.8 din regulamentul forumului...

Marinela Zapciroiu a scris:

Bună ziua!
Nu există o altă cale decât introducerea unei acțiuni de tăgadă paternitate. Indicat ar fi să aduceți cât mai multe probe din care să reiasă că tatăl trecut în acte nu are cum să fie tatăl biologic și poate aveți vreo sansă să nu se mai dispună de instanță testul ADN. Pentru alte detalii, mă puteți contacta la telefon sau mesaj.

Alte discuții în legătură

Buna ziua, sunt casatorita din 15.06.2019,iar la 3luni dupa casatorie ... Anamaria9294 Anamaria9294 Buna ziua, sunt casatorita din 15.06.2019,iar la 3luni dupa casatorie ne-am separat. Fiind cu pandemia nu am apucat sa venim in tara sa divortam .cu ceva timp ... (vezi toată discuția)
Divort, sarcina in perioada procesului Alecsandra_88 Alecsandra_88 Buna ziua, As dori sa stiu care este situatia din punct de vedere juridic in cazul urmator: - in momentul de fata eu sunt in divort dar am un alt partener. ... (vezi toată discuția)
Mama in proces de divort insarcinata cu alt barbat myamya myamya Buna ziua, in luna martie am intentat proces de divort de sotul meu el nevrand sa divorteze pe cale amiabila la notar. In luna aprilie am ramas gravida cu ... (vezi toată discuția)