avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua! In urma unei infractiuni mi s-a eliberat o ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua! In urma unei infractiuni mi s-a eliberat o dovada ...

Buna ziua! In urma unei infractiuni mi s-a eliberat o dovada fara drept de circulatie.Audierile le-am facut si acum astept clasarea dosarului din care imi voi recupera permisul si se va renunta la urmarirea penala.Intrebarea mea este, se poate sa fac cerere de eliberare dovada cu drept de circulatie pana mi se claseaza dosarul?Daca da, as dori si un model de cerere daca se poate.Multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Iulie 2022
clodio21, utilizator
1.Nu se poate.
2 Vedeți ce se întâmplă după clasare, s-ar putea să aveți surprize.
Cerere puteți depune, dar nu cred că o să vi se admită.
Pentru ce infracțiune sa fac cercetări?

latka a scris:

1.Nu se poate.
2 Vedeți ce se întâmplă după clasare, s-ar putea să aveți surprize.

Mi s a spus la audieri ca a vb domnul politist cu procurorul si o sa fie totul in regula, se renunta la urmarirea penala si o sa imi fie inapoiat permisul.

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Cerere puteți depune, dar nu cred că o să vi se admită.
Pentru ce infracțiune sa fac cercetări?

Pentru conducere cu alta categorie. Am A1 si am mers in parcarea Kaufland cu un ATV pentru care imi trebuia categoria B. Mi s a spus la audieri ca a vb domnul politist cu procurorul si o sa fie totul in regula, se renunta la urmarirea penala si o sa imi fie inapoiat permisul dar mai dureaza cam 2 luni pana atunci si se duce vara si as mai vrea sa prind ceva timp, din aceasta cauza as vrea sa solicit eliberarea unei dovezi de circulatie.
Am înțeles, probabil e vorba de o soluție de renunțare la urmărire penală.
Dacă procurorul dispune o astfel de soluție, aceasta trebuie confirmata de judecător.

Alte discuții în legătură

Permis retinut pentru numere false cosmin990 cosmin990 Buna ziua, Va scriu in legatura cu o problema care persista de aproape 1 an de zile. Incerc sa descriu situatia detaliat pentru a obtine de la dumneavoastra ... (vezi toată discuția)
Dosar penal art. 334 al. 1 Gabriel Cardos Gabriel Cardos Buna ziua, In data de 5.06.2020 am condus pe drumurile din Comuna Farcasa , Maramures , un ATV Linhai 260 neimatriculat , avand numerele rosii expirate de ... (vezi toată discuția)
Redobândire permis de conducere cristi1206 cristi1206 Buna ziua, am fost depistat conducând un autoturism cu numere provizorii expirate, mi-a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârsirii infractiunii ... (vezi toată discuția)