avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... In contextul aplicarii OUG 27/2022 , avand un consum ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

In contextul aplicarii OUG 27/2022 , avand un consum de peste ...

In contextul aplicarii OUG 27/2022 , avand un consum de peste 300KW,
pe factura de curent apare o pozitie-aplicare OUG 27/2022 in care sunt facturati din nou kw consumati facturati la un alt pret . Avan un contract in derulare cu furnizorul in care este stabilit un anumit pret si nu e inclusa nici o clauza referitoare la cantitatea de energie consumata este corecta aceasta practica? Pot sa-i actionez in judecata? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 13:31, 27 Octombrie 2022
Cazul dvs.(peste 300KWh) nu e reglementat de plafonare, astfel incit furnizorul poate aplica orice tarif al pietii. Puteti incerca sa-i actionati in judecata, nu stiu daca veti si avea succes. Nu exista vreo reglementare care sa va apere.
[ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 4 Iulie 2022
latka, moderator
Clauza pretului din contract nu este de ajuns pentru judecata?
Bineinteles ca nu se depaseste pretul din contractul in vigoare, era vorba doar de plafonare, care nu se aplica in cazul respectiv.
Tocmai ca se depaseste, de asta e revoltat consumatorul: "Avan un contract in derulare cu furnizorul in care este stabilit un anumit pret si nu e inclusa nici o clauza referitoare la cantitatea de energie consumata este corecta aceasta practica? Pot sa-i actionez in judecata?"
Nu avem de unde sti, pina nu vedem factura cu pricina. Iar din ceea ce scrie persoana respectiva, se intelege ca e blamata clauza legata de cantitatea de energie consumata, nu de pretul din contract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oug 27/2022 energie electrică sile70000 sile70000 Buna ziua, Ma puteti, va rog, lamuri in legatura cu Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 27/2022? Fac parte din categoria clientilor casnici al caror ... (vezi toată discuția)
Calcul consum mediu lunar 2021 energie electrica eronat bogdan.sb bogdan.sb Buna ziua, am urmatoarea speta, referitor la calcului consumului mediu de energie electrica, pentru anul 2021, pentru un loc de consum (implicit a pretului ... (vezi toată discuția)