avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Ca si SRL, daca depasesc venitul anual peste 30.600 de ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Ca si SRL, daca depasesc venitul anual peste 30.600 de lei, voi ...

Ca si SRL, daca depasesc venitul anual peste 30.600 de lei, voi plati CASS 10% din 30.600 lei.
Dar, daca ma angajez (CM de 2 ore), in propria firma, voi plati, in acest caz, pentru CASS 10% din 638 lei (+celelalte impozite), si nu va mai conta daca depasesc plafonu de 30.600 lei sau nu. Este corect?
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 23:55, 5 Iulie 2022
Ca si SRL daca obtineti venituri platiti impozit pe micro 1% sau 3% .
Poate va referiti la dividendele ridicate de catre asociat ca plafon de 30.600.

Oricum e neclara intrebarea.
Multumesc de raspuns.
Intrebarea, cred eu, e destul de clara, in momentul in care depasesc acel plafon, sunt obligat sa platesc CASS, care e 10% din acel plafon.

Si acum intrebarea, este vreo metoda prin care sa nu platesc acest 10% la CASS. Prin a ma angaja de exemplu?

Grama Cornel - Consultant fiscal a scris:

Ca si SRL daca obtineti venituri platiti impozit pe micro 1% sau 3% .
Poate va referiti la dividendele ridicate de catre asociat ca plafon de 30.600.

Oricum e neclara intrebarea.

nu din pacate . La dividende se va plati CASS 10% la plafon ( 12 salarii minime pt 2022) indiferent ca sunteti angajat sau nu . Ca de la 2023 o sa altfel conform noilor masuri fiscale propuse.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venituri din activitati independente și dividende gabriela_iurascu gabriela_iurascu Buna ziua! O persoana obtine venituri din activitati independente de pe un PFA, dar si dividende din profitul unui srl. Pentru aceste venituri datoreaza CAS ... (vezi toată discuția)
Noul prag de plata cass de 6 salarii minime pe economie pentru venituri extra-salariale stela223 stela223 Va salut, Din cate am inteles odata cu noile modificari fiscale (din din O.G. 16/2022, art. I, pct.81 - ... (vezi toată discuția)
Depasire plafon dividende plata cass? buna ziua, eu impreuna ... Andreea9001 Andreea9001 Depasire plafon dividente plata cass? Buna ziua, Eu impreuna cu un asociat (50% si 50%) detinem un SRL infiintat in anul 2020. In perioada 2020-2022 am ... (vezi toată discuția)