avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Procedura Apel litigiu de munca Buna ziua, Va rog sa ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Procedura Apel litigiu de munca Buna ziua, Va rog sa imi explicati daca va este posibil, care ...

Buna ziua,
Va rog sa imi explicati daca va este posibil, care este procedura pentru intampinare Apel?
Respectiv, Apelul a fost depus in data de 29.06.de catre partea care a pierdut S.C ...la Tribunal P. Neamt .
In data de 06.07.cerand studierea dosarului mi s-a comunicat de la Arhiva ca dosarul a fost trimis chiar in data de 06.07.spre Curtea de Apel Bacau ,(proces litigiu de munca).
Am aflat de pe site Tribunal ca s-a depus Apel .
Pe site Curtea de Apel inca nu figureaza nimic.
Acasa nu am primit nici o instiintare, motive Apel, citatie primul termen etc.
S-a procedat corect?
Din studierea si conform Art 471 Noul Cod Procedura Civila , punctul 5 si Art.471 punctul 7 imi rezulta ca alta ar fi fost procedura.
Cererea pt asistenta juridica gratuita o depun sau trimit prin Posta la Curtea de Apel? Cand?
Astept notificare de la Curtea de Apel pentru a depune Intampinare Apel in termen de 15 zile si dupa aceea trimit cerere pt avocat gratuit? Sau pot face cerere si acum in asteptare.?
Intampinarea la Apel se timbreaza, ?cine o plateste,cine a declarat Apel? Sau fiind litigiu de munca nu se plateste nici in Apel taxa de timbru?
Cum aflu daca s-a aprobat cererea pt avocat din oficiu, cine este aceasta /acesta inauntru termen de 15 zile pe care le voi avea pt formulat intampinare la Apel in asa fel incat si respectivul avocat numit sa aiba timp pt studierea dosarului si formulat intampinare Apel?
Cum pot obtine copie dupa foaia cu interogatoriul martorului care a facut marturie mincinoasa la Prima Instanta?
Am nevoie pt a depune la Procuratura
Multumesc mult pentru raspunsurile dvs.

Ultima modificare: Miercuri, 6 Iulie 2022
Rebecca50, utilizator
Cel mai recent răspuns: Rebecca50 , utilizator 20:42, 6 Iulie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dvs sunteti precum in bancul cu pestisorul auriu care indeplinea
o dorinta iar pescarul norocos i a cerut sa i indeplineasca 3.Aveti.practic 7 intrebari formulate...S a procedat corect dupa inregistrarea dosarului la instanta de apel o sa vi se comunice motivele si o sa puteti formula Intampinare.O sa primiti in acest sens o adresa care va insoti motivele de apel,emisa de Curtea de Apel X.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Iulie 2022
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Asteptati sa vi se comunice apelul apoi in termenul specificat de instanta pe citatie, raspundeti prin intampinare. Este corect cum s-a procedat pana acum. Puteti face cererea de asistenta juridica gratuita. Daca se impune plata unei taxe de timbru, aceasta incumba petentului, respectiv apelantului in cazul dvs.
Multumesc mult pentru rsspunsurile dvs.
Aveam un dubiu daca s-a procedat corect, deoarece din Art.471 NCPC pnct 5 si 7 imi rezulta ca alta ar fi procedura , respectiv
Art.471 , pnct .5
"Dupa primirea cererii de Apel, respectiv motivelor de Apel,Presedintele Instantei care a pronuntat hotararea atacata, va dispune comunicarea lor intimatului ......."

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Dvs sunteti precum in bancul cu pestisorul auriu care indeplinea
o dorinta iar pescarul norocos i a cerut sa i indeplineasca 3.Aveti.practic 7 intrebari formulate...S a procedat corect dupa inregistrarea dosarului la instanta de apel o sa vi se comunice motivele si o sa puteti formula Intampinare.O sa primiti in acest sens o adresa care va insoti motivele de apel,emisa de Curtea de Apel X.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Articolul precizat de dvs a fost abrogat din 2018 printr o lege de modificare a CPC..
Multumesc foarte mult pentru raspunsurile dvs.
Am inteles Art.471 alin 5-8 s-a abrogat, Lg 310/2018

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Articolul precizat de dvs a fost abrogat din 2018 printr o lege de modificare a CPC..

Alte discuții în legătură

Nu am primit cererea de apel slucianus slucianus Buna ziua tuturor In cursul anului trecut am avut un litigiu de munca pe care l-am castigat la Tribunalul Bucuresti, sectia civila. Angajatorul a facut ... (vezi toată discuția)
Raspuns apel aldorin aldorin Casa de Pensii a Municipiului Bucuresti a facut apel la cererea de judecata privind recalcularea pensiei, ce trebuie sa fac in calitate de reclamant. Va ... (vezi toată discuția)
Apel la tribunal sau curte? eu_craciun eu_craciun Buna ziua, am un proces in care am calitatea de intimat, obiectul cauzei este opozitie la executare, instanta judecatoriei s-a pronuntat in sensul admiterii ... (vezi toată discuția)