Buna seara am și eu o nelămurire și sper să aflu răspunsul. Sunt absolvent in acest domeniu și calificat ,am diploma ( producție media - editor imagine) . Dacă doresc să mă angajez in televiziune, am oare dreptul sa refuz primirea salariului prin virament bancar? Pot cere să primesc salariul in mâna? Ce pot spune angajatorului, ce drept pot invoca pentru a-mi argumenta dorința de a primi salariul in mâna și nu prin virament bancar. Va rog sa-mi dati răspunsuri concrete ca sa stiu exact.
Stimate @Cornel Vasile , permiteti-mi o intrebare : din 2011 nu s-a mai actualizat nimic in legislatie cu problema de mai sus ? pentru ca - din ce inteleg eu - se merge pe evitarea cat mai mult a circulatiei banilor cash , recomandandu-se bancarizarea a cat mai multor operatiuni . Ma intreb ce va face o firma care , nelucrand deloc cu bani lichizi , nu are casier . Va fi silita sa angajeze unul , sau sa dea atributii de casier unui salariat ? asta insemand ca acesta devine - automat - gestionar de valori ( chiar daca doar de la banca pana ajunge la firma ) , cu garantia obligatoriu de constituit ? Sau merge patronul de doua ori pe luna sa ridice numerarul necesar ? Ma gandesc la firmele foarte mici , unde patronul lucreaza cot-la-cot cu salariatii sai , si care au externalizata activitatea de contabilitate . Acesta ( patronul ) va pierde doua jumatati de zi pe luna doar pentru hachitele unui salariat , sau , daca sediul firmei e la vreo 20 km de oras , chiar mai mult decat atat ? Oricum , in CIM se prevede atat data salariului , cat si modalitatile de plata a acestuia . Ori , daca nu esti de acord , nu semnezi contractul . No contract , no job...