avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am condus baut la volan
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am condus baut la volan

mergeam cu mai multi prieteni sa ne distram prin oras politia sa intors dupa mine am calcato si intr`un final am luat un indicator rutier si un gard. am iesit din masina erau in spatele meu au venit cu etilotestul am suflat in el a indicat 0,47#-o am fost la spital am facut cele 2 probe biologice si acuma astept. . intrebarea mea este daca am sub 0,80 dupa cat timp o sa am permisu? sau daca am peste 0,80 ce o sa patesc?
Cel mai recent răspuns: ibi2000 , utilizator 09:14, 18 Martie 2010
stiu ca nu am facut bine dar acuma ce sa mai fac? vreau doar sa aflu niste raspunsuri :((:((:((#-o
Recalcularea alcoolemiei va poate ajuta.Aceasta poate fi dispusa si retroactiv , chiar in etapa judecatii procesului penal , si cuprinsa intr-o expertiza.
In consideratia unei prime conduite antisociala , cu aprecierea unor circumstante atenuante judiciare si personale, se poate dispune o amenda administrativa, ca urmare a aplicarii art 91 din Codul penal.(va fi dispusa scoaterea de sub urmarire penala , sau achitarea , conform art 10 din Codul de procedura penala ).
Ultima modificare: Marți, 19 Ianuarie 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
mai sunt 2 zile si aflu raspunsul ma rog sa fie sub 0,80 :sorry: deoarece il vreau inapoi deoarece asta e meseria mea si sper sa il primesc la 3 luni. Ms mult de raspuns !
Ultima modificare: Marți, 19 Ianuarie 2010
Razvan91, utilizator
Daca analizele atesta o alcoolemie de peste 0.80 mg/l alcool pur in sange, aceasta intruneste elementele unei infractiuni si prin urmare veti fi trimis in judecata. In cursul judecatii probele se vor readministra si de asemenea puteti solicita administrarea de probe noi in apararea dumneavoastra in sensul ca puteti solicita efectuarea unei expertize medico-legale privind calculul retroactiv al alcoolemiei.
Razvan91 a scris:

mai sunt 2 zile si aflu raspunsul ma rog sa fie sub 0,80 :sorry: deoarece il vreau inapoi deoarece asta e meseria mea si sper sa il primesc la 3 luni. Ms mult de raspuns !

Salut!am si eu o problema similara cu a ta doar ca la mine este vb de o tamponare in parcare(vroiam sa o mut si am lovit masina vecinului)dar cu o alcoolemie mult mai mare:sorry:te rog mult zi-,i si mie cum s-a finalizat la tine ptr ca eu stau de 9 luni fara permis si calculul retroactiv inca nu este gata.Am achitat taxa in ianuarie 2010 si inca nu este gata.Pls
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis de conducere cosmin_nasu cosmin_nasu am fost oprit in trafic de politia rutiera am fost testat cu aparatul etilotest acesta indicand valoarea de 0,46 alcool pur in aerul expirat apoi am fost ... (vezi toată discuția)
Conducerea sub influenta alcoolului Clapa Clapa In data de 08.09.2018 am avut un accident in care am pierdut controlu masinii la care am picat cu masina intr-un lac apa find mica. Nu am mai avut nici un fel ... (vezi toată discuția)
Buna seara SoituCostel2013 SoituCostel2013 Buna seara. Am avut un incident rutier a 3-a zi de Craciun. Oprisem la un non-stop sa cumpar ceva si la manevra de mers inapoi am atins o masina fara sa bag de ... (vezi toată discuția)