avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 297 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire complicata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire complicata

Va salut. Tatal meu înainte sa moara a facut un copil cu iubita lui, nu tinem legatura cu familia fostei iubite. Si acum avem probleme la mostenirea din partea bunicilor, bunicul înainte sa moara a făcut un testament la notar in care lasa tot bunicii, si acum bunica vrea sa stie daca copilul minor din partea fostei iubite are sanse sa primeasca ceva la mostenire. Tatal meu nu a avut nicio propietate, doar bunicii au avut. Tin sa spun ca tatal meu nu a fost casatorit cu fosta iubita, bunica are si dubii ca ar fi chiar copilul lui...
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 13:42, 12 Iulie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, are sanse, pentru ca e copilul tatalui dvs.
Iar in raport cu bunicul este descendent si mostenitor rezervatar. Ceea ce inseamna ca testamentul bunicii va fi redus pentru incalcarea rezervei succesorale a descendentilor.
Deci bunica nu va mosteni chiar tot de la bunic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire: parintele poate face testament in favoarea altei persoane decat copilul sau poate vinde ceea ce are? cristel52 cristel52 Un parinte are dreptul de a-si dezmostenii copiii, lasand un testament unei alte persoane, fie ea nepot sau stranepot ? Cat traiste parintel are dreptul sa ... (vezi toată discuția)
Contestare testament danaiorga danaiorga Buna ziua , ma numesc iorga , tatal, meu mai are un frate( unchiul meu) care a decedat in urma cu 3 luni,acesta era singur fara mostenitori (necasatorit) dupa ... (vezi toată discuția)
Testament monalisa2174 monalisa2174 Buna ziua! As dori sa ma lamuriti intr-o problema. Matusa mea are un testament facut de catre sotul care a decedat pentru un imobil din afara casatoriei. Fiul ... (vezi toată discuția)