avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... probleme cu pensionarea
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

probleme cu pensionarea

Buna ziua . Eu am probleme cu pulsul si sunt in concediul medical dat de medicul specialist cardiolog de 3 luni . Am depus cererea de iesire la pensie in 27 Aprilie 2022 si pe data de 14 Iulie 2022 , mi-a venit iesirea la pensie cu data de 27 Aprilie 2022 .
Intrebarile mele sunt :
1. Mi se da pensia din data de cand am depus dosarul de pensionare ?
2. Daca sunt inca in Concediu medical ma poate obliga sa ies la pensie daca eu sunt inca in campul muncii ?
3 Ma poate obliga Casa de Pensii sa ies la pensie prin blocarea cartii de pontaj ?
4. Daca nu ma poate obliga , pana cand am voie sa stau in Concediu Medical si daca atunci cand voi iesi la pensie voi primi pensia din data cand dosarul a fost acceptat si pana cand voi iesi la pensie ?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: dodorel62 , utilizator 21:15, 27 Iulie 2022
Bună ziua,
1. Da, se va achita diferența de pensie dintre data depunerii cererii (27.04.2022) în luna următoare în care ați primit decizia. Practic pensie se pune în plata de luna următoare a comunicării deciziei.
2. Nu vă pot oferi un răspuns întrucât nu stiu de ce pensie beneficiați.
3. Nu vă poate obliga Casa de pensii să ieșiți la pensie, este un drept al dumneavoastră.
4. Nu vă pot oferi un răspuns întrucât nu stiu de ce pensie beneficiați.

Avocat Purcaru Nasta-Ana
Este vorba despre pensie normala la limita de varsta . faptul ca am si grupe am iesit la pensie pe legea 74/2022 si mai trebuie sa mi se aplice si legea 197/2021 . Ambele legi sunt publicate in MO . In unele judete se aplica legea 197 , iar in unele nu , fiindca asa vor judecatorii , desii este pentru tot mineritul din Romania

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua . lege nr. 197 din 16 iulie 2021 , referitoare la reducerea ... dodorel62 dodorel62 Buna ziua . LEGE nr. 197 din 16 iulie 2021 , referitoare la reducerea varstei de pensionare cu 13 ani minerit a aparut in MO si inca nu se aplica . Dupa ce ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. am ieșit la pensie anticipat parțial în 2019,august. ... Ivan Daniel Viorel Ivan Daniel Viorel Bună ziua. Am ieșit la pensie anticipat parțial în 2019,august. În 2022,luna august ies la pensie de drept, avind 11 ani lucrați în grupa 2. ... (vezi toată discuția)
Buna seara ... de curand a fost aprobata o noua lista de localitati ... zakazaka zakazaka buna seara ... de curand a fost aprobata o noua lista de localitati pentru a beneficia de reducerea cu 2 ani a varstei de pensionare ...orasele cu poluare ..pe ... (vezi toată discuția)