avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Se poate da amanare daca nu are raporturi?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Se poate da amanare daca nu are raporturi?

Buna ziua ! Soțul meu este in inchisoare,si avea de executat 3 ani si 7 luni din care a executat 2 ani,si a castigat prin munca 5 luni. Are comisie de eliberare condiționată la sfarsitul lunii acesteia,adica iulie. Intrebarea mea este, poate primi amanare daca nu are rapoarte?Adica el are un comportament bun,lucreaza,a facut cursuri. Are si documente cum ca prejudiciile sunt platite,daca conteaza si asta. Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:27, 18 Iulie 2022
Se angajează avocat în astfel de cazuri.
Avocatul are rol vital prin pledoarie în fata instanței.
Fără avocat ales are șanse mici.
Ultima modificare: Duminică, 17 Iulie 2022
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Nu inteleg de ce are sanse mici,cand toate conditiile de eliberare condiționată sunt îndeplinite.Stiu ca nu este obligata eliberarea condiționată,dar care ar putea fii motivul amanarii/respingerii acesteia?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua!

Un motiv al amanarii ar putea fi fapta comisa, periculozitatea ei.
Exista cazuri in care detinutul primeste raport favorabil de la comisie, insa judecatorul respinge liberarea conditionata pentru ca el considera ca nu s-a indreptat.
Trebuie facuta o aparare buna din care sa reiasa schimbarea lui si modul in care intentioneaza sa se reintegreze in societate.
Mulțumesc pt raspuns.Dar sunt sanse ca fara avocat sa nu primeasca amanare?Sau daca primeste sa fie mica?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va primi avocat din oficiu dar pledoaria avocatului ales este mult mai elaborată deoarece poate cunoaște mult mai bine situatia si se pregătește din timp.
Pledoaria bine organizata îl poate ajuta foarte mult.
Nici sa angajati avocat care sa nu pledeze foarte bine nu va ajuta.
Ultima modificare: Luni, 18 Iulie 2022
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, daca baiatul a avut o comisie de liberare ... Yasmina123 Yasmina123 #avocat Buna ziua.daca baiatul a avut o comisie de eliberare si a fost amanat 6 luni..pe motiv de..natura faptei..la a doua comisie..fara nici un raport ... (vezi toată discuția)
Liberare conditionata adoraalina adoraalina Buna ziua.Sotul meu are o pedeapsa de un an si 4 luni pt delapidare si fals sub semnatura privata,iar pe 25 aprilie trebuie sa intre in comisia de eliberare,nu ... (vezi toată discuția)
Liberarea condiționată Simonadobrin Simonadobrin Sotul meu e arestat pt conducere fara permis. In octombrie face fractia de 2/3.va putea cere eliberarea condiționată?poate primi amânare?are 10 luni de ... (vezi toată discuția)