Buna ziua ! Soțul meu este in inchisoare,si avea de executat 3 ani si 7 luni din care a executat 2 ani,si a castigat prin munca 5 luni. Are comisie de eliberare condiționată la sfarsitul lunii acesteia,adica iulie. Intrebarea mea este, poate primi amanare daca nu are rapoarte?Adica el are un comportament bun,lucreaza,a facut cursuri. Are si documente cum ca prejudiciile sunt platite,daca conteaza si asta. Mulțumesc!
Nu inteleg de ce are sanse mici,cand toate conditiile de eliberare condiționată sunt îndeplinite.Stiu ca nu este obligata eliberarea condiționată,dar care ar putea fii motivul amanarii/respingerii acesteia?
Un motiv al amanarii ar putea fi fapta comisa, periculozitatea ei.
Exista cazuri in care detinutul primeste raport favorabil de la comisie, insa judecatorul respinge liberarea conditionata pentru ca el considera ca nu s-a indreptat.
Trebuie facuta o aparare buna din care sa reiasa schimbarea lui si modul in care intentioneaza sa se reintegreze in societate.
Va primi avocat din oficiu dar pledoaria avocatului ales este mult mai elaborată deoarece poate cunoaște mult mai bine situatia si se pregătește din timp.
Pledoaria bine organizata îl poate ajuta foarte mult.
Nici sa angajati avocat care sa nu pledeze foarte bine nu va ajuta.