avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Raspuns petitie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Raspuns petitie

Buna ziua,
In cazul in care s-a transmis o petitie in atentia autoritatilor publice si au trecut peste 90 zile fara a se primi un raspuns, care sunt pasii de urmat ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:48, 20 Iulie 2022
Orice persoană care se consideră vătămată într-un drept al său ori într-un interes legitim, de către o autoritate publică, prin nesoluționarea în termenul legal a unei cereri, se poate adresa instanței de contencios administrativ competente, pentru anularea actului, recunoașterea dreptului pretins sau a interesului legitim și repararea pagubei ce i-a fost cauzată.

Cererea se poate introduce în termen de 6 luni de la data expirării termenului de soluționare a plângerii prealabile, respectiv data expirării termenului legal de soluționare a cererii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspuns la petitii costintancu costintancu ce se poate face atunci cand o institutie de stat nu-ti da raspuns la petitie in termen legal, termenul fiind depasit cu peste un an fata de solicitarea ... (vezi toată discuția)
Contestare concurs promovare ILDIKO KALAMAR ILDIKO KALAMAR Am participat la un concurs de promovare pt.funcţionari publici pe care nu l-am luat. Aş dori să ştiu în ce termen se poate face contestaţie la contecios ... (vezi toată discuția)
Solicitare raspuns anaf termen depasit. CristianBT CristianBT Am depus o cerere de restituIre a taxei auto la ANAF si nu am primit nici un raspuns. Cererea a fost depusa in data de 24.10.2013. Ce pot face si cum pot ... (vezi toată discuția)