avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie sau notificare renuntare?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie sau notificare renuntare?

Un angajat depune o cerere de incetare prin acordul partilor in data de 20.05, solicitand incetarea CIM cu data de 01.09. Angajatorul inregistraza cererea dar nu ii comunica in scris angajatului ca este acceptata sau nu. In 20.07 (60 zile dupa) angajatul trimite o notificare scrisa de retragere a cereri de demisie, in baza lipsei unui raspuns clar. Angajatorul insa doreste sa merga mai departe cu demisia. Cum este corect din punc de vedere legal?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:39, 22 Iulie 2022
Care demisie ????
Ok, reformulez.
Isi retrage consimtamantul in privinta cererii de incetare a contractului de munca cu acordul partilor. Iar angajatorul doreste sa accepte acesta cerere depusa initial si sa refuze notificarea de retragere.
Angajatorul inregistraza cererea dar nu ii comunica in scris angajatului ca este acceptata sau nu.

În opinia mea poate răspunde acum și la cererea de încetare, și la notificarea de retragere a cererii de încetare. Prin două răspunsuri diferite, bineînțeles, cu referințele aferente fiecărei cereri.
Încetarea s-a solicitat cu data de 01.09?
Da, tocmai de aceea mi se pare un caz mai special, de obicei se cere 55b pentru renuntarea la preaviz total sau partial.

Alte discuții în legătură

Incetare cim - revisal baum_eva_edith baum_eva_edith Buna ziua, Salariatul vine ultima zi la lucru in data de 19.01.2011( pontat ). Incetarea CIM este 20.01.2011( cred ca nu poate inceta in 19 daca el este ... (vezi toată discuția)
Preaviz in cazul incetarii cim pein acordul partilor ramona1986 ramona1986 in cazul incetarii CIM prin acordul partilor se acorda preaviz in favoarea angajatorului? cine emite intr-o astfel de situatie preavizul? angajatul anunta in ... (vezi toată discuția)
Art 55 b cu preaviz? cporanc cporanc Am facut cerere pt incetarea contractului de munca cu art 55 lit.b, dar am folosit si termenul de preaviz referitor la cate zile mai lucrez acolo.NU am folosit ... (vezi toată discuția)