avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Radiere auto cu certificat mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Radiere auto cu certificat mostenitor

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu informatii pentru urmatoarea situatie: cum radiez o masina al carei proprietar a decedat(tatal), iar in urma succesiunii masina are 2 proprietari(eu si mama, fiecare cate jumatate). Actele masinii sunt inca pe tata.

In urma unui accident masina e dauna totala. Pot sa o dau la dezmembari si sa primesc certificat de dezmembrare doar cu certificatul de mostenitor(2 proprietari) si actele masinii pe tata?
Nu doresc sa mai trec masina pe numele meu sau al mamei pt ca nu mai are rost din punctul meu de vedere, cheltuiala in plus.
Cine poate cere radierea? Unul? amandoi?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 11:34, 22 Iulie 2022
Pentru solutionare unul dintre mostenitori renunta la cota parte bun mobil in favoarea celuilalt mostenitor se elibereaza certifcat de mostenitor in baza caruia mostenitorul exclusiv poate dispune dupa propriul interes de vehicul
Fiscal -bun mobil se noteaza pe fisa de rol a unui singur contribuabil
Avand in vedere ca vehiculul,actualmente are 2 coproprietari este necesar ,initial stabilirea proprietarului care ulterior poate desfasura demersurile legale pentru radiere vehicul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere auto certificat mostenitor Justin94 Justin94 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu informatii pentru urmatoarea situatie: cum radiez o masina al carei proprietar a decedat(tatal), iar in urma succesiunii ... (vezi toată discuția)
Radiere masina cu certificat mostenitor Justin94 Justin94 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu informatii pentru urmatoarea situatie: cum radiez o masina al carei proprietar a decedat(tatal), iar in urma succesiunii ... (vezi toată discuția)
Radiere masina fara certificat de dezmembrare theogrigore theogrigore Va prezint situatia foarte pe scurt. Tatal meu (decedat in noiembrie 2018) avea un autorism vechi care statea in curtea casei. Acum 3 luni, mama mea a dat ... (vezi toată discuția)