avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am inchiriat cu contract de inchiriere,de la un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am inchiriat cu contract de inchiriere,de la un propietar o casa ...

Am inchiriat cu contract de inchiriere,de la un propietar o casa si teren in sectorul 2,pe o perioada de 5 ani,
Contractul prevede ca , chiriasul poate rezilia contractul, cu conditia sa notifice propietarul cu 2 luni inainte.
In contract nu este precizat daca propietarul poate rezilia contractul pe perioada celor 5 ani de contract
Dupa 2 ani, proietarul a vandut casa si terenul altui propietar.
Noul propietar doreste sa repare si sa imbunatateasca casa si curtea ,lucrari care nu se pot executa cu chiriasi in casa si imi propune sa oprim inchirierea cu preaviz de 3 luni ,dupa acesti 2 ani de inchiriere din cei 5 din contract..
Ce se poate face in aceasta situatie..? eu doresc sa mai stau inca 3 ani conform contractului..
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Emilika40 , utilizator 18:48, 21 Iulie 2022
Ce se poate face in aceasta situatie..?

Să nu acceptați rezilierea, pentru că e obligat să respecte contractul, și să plătiți chiria la timp ca să nu aibă motiv să vă evacueze.
N-ar fi rău să vă căutați, totuși, în altă parte între timp. Probabil va insista și vă va stresa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pact comisoriu luminel luminel Se incheie un contract de inchiriere pe o perioada de 3 ani intre proprietar, SC X SRL si chirias SC Y SRL. Chiriasul foloseste 3 luni spatiul dupa care ... (vezi toată discuția)
Intrebare, contract de inchiriere alina240 alina240 Buna ziua, Am o intrebare daca ma poate ajuta cineva. In calitate de proprietar am dat in chirie un spatiu in baza unui contract de inchiriere. In ultima ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de inchiriere bf03 bf03 Sunt proprietarul unui imobil pe care am dat in chirie unei firme care are in prezent si sediul social pe adresa respectiva. De 4 luni nu si-a achitat ... (vezi toată discuția)