avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cei care presteaza drepturi de autor ar fi obligati sa ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cei care presteaza drepturi de autor ar fi obligati sa emita facturi prin sistemul EFactura?

O institutie bugetara poate achita catre un PFA o factura pe drepturi de autor dupa 1 Iulie 2022 daca aceasta nu este emisa prin EFactura. Am inteles ca cei care presteaza drepturi de autor nu ar fi obligati sa emita facturi prin sistemul EFactura. Va multumesc de raspunsuri.
Ultima modificare: Luni, 25 Iulie 2022
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 16:57, 25 Iulie 2022
Are obligatia sa emita e-Factura in relatia B2G cf OUG 120/2021 orice operator economic .
Definitia din lege :

" b) operator economic - orice entitate care desfăşoară o activitate economică constând în executarea de lucrări, livrarea de bunuri/produse şi/sau prestarea de servicii; ""

Prin urmare operator economic este orice entitate ( PFA . II . SRL , persoana ce obtine venituri din drepturi de proprietate intelectuala ) .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Folosesc ro e factura pentru produsele considerate cu risc ridicat? RAUTA FLORICA RAUTA FLORICA Folosesc Ro e factura pentru produsele considerate cu risc ridicat numai platitorii de TVA sau toti comerciantii? Multumesc! (vezi toată discuția)
Contract de achizitie persoana fizica noa noa Poate, in baza legii nr. 98/2016, o institutie publica sa incheie un contract de prestari servicii cu o persoana fizica care nu este inregistrata ANAF, doar pe ... (vezi toată discuția)
Facturare venituri din drepturi de autor please please Sunt solist vocal si as vrea sa stiu sub ce forma pot fi platit de angajator, prin contract pe drepturi de autor, eu neavand posibilitatea de a emite factura ... (vezi toată discuția)