avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Într-un dosar de vânzare a unui teren agricol ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Într-un dosar de vânzare a unui teren agricol extravilan, conform ...

Într-un dosar de vânzare a unui teren agricol extravilan, conform Legii nr. 17/2014, cu modificările și completările ulterioare, un preemptor poate depune acceptarea ofertei vânzătorului cu un preț mai mic decât cel publicat de vânzător în oferta de vânzare? Primăria poate accepta și prelucra documentele depuse, cu prețul respectiv? Dacă da, atunci care mai este sensul noțiunii de "acceptare a ofertei" respective?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 18:40, 26 Iulie 2022
Nu, nu poate.
Achiziția se face la prețul declarat de vânzător în oferta de vânzare.
Mulțumesc pentru opinie, aș mai fi dorit însă o părere cu referire la culpa primăriei de a înregistra cererea de acceptare a ofertei cu un preț mai mic decât în oferta vânzătorului.
Art.7, alin.8
(...)Vânzarea terenului la un preț mai mic decât cel cerut în oferta de vânzare prevăzută la art. 6 alin. (1), în condiții mai avantajoase decât cele arătate în aceasta ori cu nerespectarea condițiilor prevăzute la art. 4^1 atrage nulitatea absolută.

Articolul 12
(1) În exercitarea atribuțiilor care rezultă din aplicarea prezentei legi, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, împreună cu structurile subordonate, după caz:c) verifică îndeplinirea condițiilor legale de vânzare de către preemptorul sau potențialul cumpărător, prevăzute de prezenta lege;
e) constată contravențiile și aplică sancțiunile prevăzute de prezenta lege, prin personalul împuternicit, conform prevederilor art. 17.
Ultima modificare: Marți, 26 Iulie 2022
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract arenda teren extravilan Kuntay Musa Kuntay Musa Am incheiat un contract de arenda, eu fiind proprietarul. Arendasul a dorit sa cumpere terenul. De la bun inceput arendasul taraganeaza sub diferite motive ... (vezi toată discuția)
Drept de preemtiune Dragos1109 Dragos1109 Buna ziua, Revin la dvs cu o intrebare - schita topografica stereo 70 - plan vizat de OCOT - categoria de folosinta a ... (vezi toată discuția)
Imputernicire la notar ContSters359110 ContSters359110 verisoara mea spune ca are de la unchiul meu( tatal ei inca in viata) imputernicire de la notar , cum ca, poate sa vanda un teren parte a unchiului meu. ... (vezi toată discuția)