avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Consultanta OUG 16 din 15 iulie 2022
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Consultanta OUG 16 din 15 iulie 2022

Conform OUG 16 din 15 Iulie 2022, pentru ca o societate sa se incadreze la micro, este nevoie sa fi "[...] realizat venituri, altele decât cele din consultanţă şi/sau management, în proporţie de peste 80% din veniturile totale".

O societate care presteaza servicii de consultanta in domeniul ingineirei pe codul CAEN 7112 Activitati de inginerie si consultanta tehnica legate de acestea se mai incadreaza la Micro?

Codul CAEN 7022 Activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management exclude printre altele si 7112.

Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 17:38, 25 Iulie 2022
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
In opinia mea s-ar incadra pt ca aceasta este chiar o " consultanta "" pe bune , nu ce gasim in 7022 unde sunt tot felul de contrcate dubioase.

Mai mult ca sigur ca vor veni niste norme de aplicare care vor lamuri aceste aspecte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coduri caen consultanta si incadrarea ca microintrepr Ral_uca Ral_uca Buna ziua, 1. va rog sa ma ajutati si pe mine sa inteleg care din urmatoarele coduri caen intra sub incidenta art 112.1/a1 (realizează venituri, altele ... (vezi toată discuția)
Suport deschidere srl si contabilitate solomcarmendamiela solomcarmendamiela Buna ziua, Va rog sa imi spuneti ce fel de contabilitate trebuie tinuta, pentru o firma de imobiliare , care are si obiect de activitate de consultanta - ... (vezi toată discuția)
Care sunt codurile caen indicate? stela chelner stela chelner Buna ziua, Conform OG16/2022, incepind cu anul 2023 societatile care obtin venituri din consultanta si management la nivelul a 80% din cifra de afaceri trec ... (vezi toată discuția)