avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua ! Am câteva nelămuriri dacă ma puteți ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua ! Am câteva nelămuriri dacă ma puteți ajuta! Eu ...

Buna ziua ! Am câteva nelămuriri dacă ma puteți ajuta!
Eu stau in casa mamei mele, împreuna cu sora mea care are grad de handicap gradul 1. Mama mea a decedat acum un an iar acum am luat eu tutela surorii. Ideea este ca mai am încă doua surori care stau in alta parte, și am vrea sa facem succesiunea și ele sa renunțe la partea lor, doar ca pentru mine nu vor, doar pentru sora cu handicap. Întrebarea era dacă se poate sa renunțe pentru ea și sa fie casa pe numele ei. Mulțumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 13:24, 27 Iulie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se poate renunta pentru cineva.
Renunțarea la o moștenire este pura și simpla.
Nu sub condiții, nu "în favoarea " nu "pentru".
Am înțeles. Și încă o întrebare. Dacă rămân moștenitori eu și sora mea, după ce nici noi nu vom mai fii cui rămân bunurile? Precizez ca fata mea este tutorele surorii cu handicap, partea mea va rămâne fetei mele fiind singurul copil, dar partea surorii?
Partea surorii cu handicap va fi moștenită de celelalte surori, care vor mai fi în viața atunci și de nepoții de la surorile care vor fi decedat înaintea ei.
Și ea fiind cu handicap nu poate renunța la partea ei, nu?
Depinde. Ce fel de handicap are? Fizic sau psihic?
Ultima modificare: Marți, 26 Iulie 2022
raluk0207, utilizator

Alte discuții în legătură

Cine are dreptul de mostenire Marlena Ilie Marlena Ilie Buna ziua, După bunicul decedat, conform certificatului de moștenire au rămas moștenitoare 2 fiice, celelalte 3 făcând renunțare( au fost in total 5 ... (vezi toată discuția)
Bună ziua,se poate retracta renunțarea la succesiune(moștenire)?...În ... Casa215 Casa215 Bună ziua,se poate retracta renunțarea la succesiune(moștenire)?...În 1996 am fost cu mama la notar și am cedat și eu și mama dreptul meu în favoarea ... (vezi toată discuția)
Succesiune mariana.pirosca mariana.pirosca Buna ziua, Dupa decesul mamei am deschis un dosar de succesiune ,singurii mostenitori fiind eu si sora mea . Sora a decedat, succesiunea nefiind finalizata. ... (vezi toată discuția)