avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună ziua!Băiatul meu a împlinit în decembrie ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună ziua!Băiatul meu a împlinit în decembrie 18ani.Este ...

Bună ziua!Băiatul meu a împlinit în decembrie 18ani.Este la liceu(începe clasa a XII-a)și din luna iunie nu a mai primit alocatia.Stie cineva ce trebuie făcut?
Cel mai recent răspuns: simona#72 , utilizator 22:00, 28 Iulie 2022
Beneficiază de alocaţie de stat toţi copiii în vârstă de până la 18 ani.
Alocaţia de stat pentru copii se acordă şi tinerilor care au împlinit vârsta de 18 ani, care urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional, organizate în condiţiile legii, până la terminarea acestora.

Pentru tinerii care au împlinit vârsta de 18 ani și urmează o formă de învătământ din cele precizate mai sus, plata alocaţiei de stat se face direct acestora, pe bază de cerere. Cererea se depune la unităţile de învăţământ şi este însoţită de copia actului de identitate şi de adeverinţa eliberată de unitatea de învăţământ, prin care se atestă faptul că urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional, că acestea sunt continuate fără întrerupere şi că nu repetă anul şcolar. În situaţia în care anul şcolar se repetă din motive medicale, cererea va fi însoţită şi de copia certificatului medical sau a altui document medical care atestă această situaţie.

Cerere: [ link extern ]
Știți cumva unde trebuie sa ma adresez pentru a recupera alocatia?Cei de la asistenta sociala sect.2 mi.au spus ca pe perioada vacantei nu o primește....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie dupa 18 ani anamada797 anamada797 1.Dupa implinirea varstei de 18 ani ce trebuie sa fac pentru a primi in continuare alocatie avand in vedere ca sunt eleva la liceu? Ce procedura trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Alocatie de stat Cristina/68 Cristina/68 Fiul meu a implinit 19 ani in septembrie 2018 si este elev in clasa a XII-a(nu repeta anul)...Luna aceasta inca nu a primit alocatia....as vrea sa stiu daca ... (vezi toată discuția)