avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Important !!!-urgent !!! Am certificat de incadrare ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Important !!!-urgent !!! Am certificat de incadrare in grad handicap accentuat ...

Buna ziua,
Am certificat de incadrare in grad handicap accentuat din iunie 2021, am depus la serviciu ( comp RUS) acest certificat ,am beneficiat de scutire de impozit dar nu si de sporul de 15% la salariu cf HG 751/2018 pot primi retroactiv acest spor ? Mentionez ca am facut o cerere in acest sens , in iulie 2022 deoarece atunci persoana de la comp RUS nu mi-a zis ca trebuie sa fac aceasta cerere si nici nu mi-a dat nr de inregistrare in institutie, dar a consemnat pe copia certificatului conform cu originalul si a semnat pe el la acel moment,(cf art 60 din codul fiscal) la introdus in aplicatia de salarizare-motivul scurire , nr data certificat fara aceasta motivare nu putea sa imi acorde scutirea de impozit la salariu , iar acum cand solicit si sporul spune ca nu am solicitat scris atunci. Certificatul este valabil 2 ani , iar pe el scrie ,, obligă toate persoanele și autoritățile la respectarea lui în concordanță cu prevederile legislației în vigoare,,
Cel mai recent răspuns: GStanuta , utilizator 09:32, 1 August 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Beneficiile prevazute d edisp L nr 448 pot fi acordate dupa ce solicitantul parcurge procedura legal prevazuta respectiv depunerea tuturor documentelor
Dar cu ce data ? Data de pe certificat sau data cand am solicitat?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acordarea sporului nu se face in baza unei cereri..este un drept prevăzut de lege
Multumesc frumos, asa le-am spus si eu, le-am contestat decizia la institutie si o sa merg in istanta sa imi cer toate drepturile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, va rog un angajat care este in concediu medical din ... lyly64 lyly64 Buna ziua, va rog un angajat care este in concediu medical din luna decembrie 2021 a depus la institutie certificatul de incadrare in grad de handicap ( grav ... (vezi toată discuția)
Bună seara. dacă am certificatul de handicap grad accentuat ... Alexandra  Elena Alexandra Elena Bună seara. Dacă am certificatul de handicap grad accentuat acordat de la 1 octombrie 2020 și am depus cerere pentru acordarea sporului de 15% la salariu ... (vezi toată discuția)
Spor 15 % salariu.handicap accentuat. netsky netsky Buna ziua, Am citit undeva ca se acorda un spor de 15 % din salariu, persoanelor care detin un certificat de incadrare in grad de handicap accentuat sau ... (vezi toată discuția)