cxtina a scris:
Ce parere aveti de stirea de mai jos???
,,.....senatorii au decis ieri ca avocatii, consilierii juridici, notarii si profesorii universitari de specialitate juridica sa poata intra in magistratura, fara concurs. Este necesar insa ca persoanele amintite sa indeplineasca o conditie, referitoare la vechimea in functie, care trebuie sa fie de cel putin 10 ani.
Propunerea a fost aprobata de plenul Senatului, cu 83 de voturi pentru si niciunul impotriva si prevede ca, alaturi de avocati, si fostii magistrati si consilierii juridici, notarii si profesorii universitari de specialitate juridica pot fi numiti procurori sau judecatori, dar numai la judecatorii si la parchetele de pe langa acestea. In plus, acestia nu pot fi detasati, transferati, delegati sau promovati la alte instante, timp de trei ani, pe alte functii.''
=D>
Am 9 ani vechime ca si consilier juridic, dar nu sunt de acord.Tot examenul ramane selectia.
Si pt.
blue ray, sa nu fim ipocriti, intotdeauna bani au fost scopul marilor miscari, atat in lume, cat si in viata personala.Sa nu-mi spuneti voi mie ca nu conteaza si pozitia sociala pe care o ofera functia de magistrat.
Am prietena care in facultate a avut bursa de merit(adica 10 pe linie), a luat licenta cu 10, a intrat la INM cu 9,80, a terminat INM cu 9,70, si cand s-a dus pe post a avut o mare surpriza:PRACTICA TE OMOARA.