avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Expirare termen contract de închiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Expirare termen contract de închiriere

Contract de închiriere spațiu comercial, pe durata de 3 ani până la 31.12.2024, încheiat între proprietar=persoană fizică și chiriaș=SRL. După 7 luni de la începerea contractului, părțile încheie un act adițional prin care convin "încetarea contractului de închiriere pentru neplata chiriei datorate", la data de 15.08.2022, deci anterioară datei de împlinire a termenului 3 ani.

Întrucât art. 1809 Cod Civil prevede că "În privinţa obligaţiei de restituire a bunului dat în locaţiune, contractul încheiat pe durată determinată şi constatat prin înscris autentic constituie, în condiţiile legii, titlu executoriu la expirarea termenului." vă rog să îmi spuneți când se consideră "expirarea termenului" în acest caz. Data de 31.12.2024 sau cea de 15.08.2022?

Vă mulțumesc!
Ultima modificare: Vineri, 29 Iulie 2022
D_i_a, utilizator
Cel mai recent răspuns: D_i_a , utilizator 09:10, 30 Iulie 2022
~ Conținut șters la cerere ~
Mulțumesc pentru răspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De cand e contractul de inchirere titlu executoriu? alinaione alinaione buna ziua. am un contract de inchiriere facut cu niste chiriasi care nu plaresc chiria. contractul e inregistrat la fisc si e facut in martie 2012. In 2014 am ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere. clauza privind caracterul de titlu executoriu prin vointa partilor gabrieladina gabrieladina Urmatoarea clauza:\"Prezentul contract reprezinta titlu executoriu prin vointa expresa a partilor\", este legala si ce consecinte implica in cazul in care este ... (vezi toată discuția)
Caracterul executoriu al contractului de inchiriere georgi_ciungulescu georgi_ciungulescu Buna ziua, Contractul de inchiriere constituie titlu executoriu? Multumesc pentru raspuns. (vezi toată discuția)