avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 979 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua! Am avut pana de curand 2 joburi, unul cu ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua! Am avut pana de curand 2 joburi, unul cu norma intreaga, ...

Buna ziua! Am avut pana de curand 2 joburi, unul cu norma intreaga, iar celalalt part-time(12 ore/luna), Am fost nevoita sa imi dau demisia de la locul de munca principal si am ramas doar cu contractul part-time,
salariul brut de 428 lei. La o luna dupa ce am terminat preavizul am aflat ca am ramas insarcinata. Pot sa beneficiez de indeminzatia de crestere copil, avand in vedere ca am contract pe 2 ore?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 21:19, 30 Iulie 2022
Acordarea indemnizatiei pentru CCC nu este conditionata de durata timpului - norma intreaga sau cu timp partial -, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, au realizat timp de cel puţin 12 luni , aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

Asadar, beneficiati de indemnizatia pentru CCC chiar daca aveti 2 ore/zi sau 4 ore/zi ori 8 ore/zi daca indepliniti conditia prevazuta de lege pentru acordarea indemnizatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Beneficiez de indemnizatie daca am lucrat part time ( 1h/ zi)? IleanaCM IleanaCM Buna ziua! Lucrez part time, cu contract de 1h / zi de cateva luni iar de curând am aflat ca sunt însărcinată. Pot beneficia de ... (vezi toată discuția)
Bună ziua,am și eu nevoie de o informație. timp de aproape ... Niko91 Niko91 Bună ziua,am și eu nevoie de o informație. Timp de aproape 2 ani am lucrat la 4 ore și în luna noiembrie a anului trecut am rămas însărcinată,as dori ... (vezi toată discuția)
Un contract part time de 4 ore pe zi timp de 12 luni se ia in ... Radulescu7 Radulescu7 Un contract part time de 4 ore pe zi timp de 12 luni se ia in calcul la stabilirea indemnizației de crestere copil ? (vezi toată discuția)