avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua.sotul meu a fost prins beat cu masina si i ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua.sotul meu a fost prins beat cu masina si i s-a dat ...

Buna ziua.sotul meu a fost prins beat cu masina si i s-a dat 8 luni cu executare.Are 3 săptămâni de când a intrat la închisoare. Intrebarea este după cat timp poate sa faca cererea de eliberare condiționată ?cam cate luni trebuie sa execute din pedeapsa ?
Cel mai recent răspuns: AndreeaElena25 , utilizator 11:16, 1 August 2022
Buna ziua!

Sotul dvs trebuie sa indeplineasca conditiile prevazute de art. 100 Cod penal: sa fi executat cel putin 2/3 din durata pedepsei, sa execute pedeapsa in regim semideschis sau deschis, sa fi indeplinit integral obligatiile civile care i s-au pus in sarcina prin hotararea de condamnare si sa sa se convinga instanta ca s-a indreptat.
Si cam cat ar veni 2/3 din pedeapsa?adica el are 8 luni.cate luni trebuie sa faca ca sa poata face acea cerere de liberare condiționată?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada detentie Daridari Daridari Buna ziua, as dori sa stiu daca o persoana condamnata la 6 luni inchisoare, la cat i se poate diminua perioada? Va multumesc (vezi toată discuția)
Arest la domiciliu ContSters294253 ContSters294253 Buna ziua.Am sotul care este arestat pentru conducere cu permis anulat .Este inchis din 06.12.2012 si are de executat o pedeapsa de 2 ani si 8 luni inchisoare. ... (vezi toată discuția)
Eliberare conditionata teodosie113 teodosie113 Buna ziua!Sotul meu are o condamnare la 2 ani de inchisoare din care a executat deja 10 luni.As vrea sa stiu daca poate fi eliberat conditionat la jumatate de ... (vezi toată discuția)