avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Buna seara, Ma numesc Gabriela si as dori sa stiu ce ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Buna seara, Ma numesc Gabriela si as dori sa stiu ce sanse am ...

Buna seara,

Ma numesc Gabriela si as dori sa stiu ce sanse am sa-mi recuperez contravaloarea amenzii platite pentru necompletarea Formularului on-line plf, conform OUG nr.129/2021.
In data de 3 ianuarie 2022, la intrarea in Romania in necunostinta de cauza nu am completat acest formular, politia de frontiera din aeroport nu m-a intrebat despre acest formular si nu m-a informat ca trebuie sa îl completez.
In consecinta am fost amendata cu 2000 lei prin proces-verbal emis in 4 ianuarie de DSP.. Am platit in 15 zile 1000 lei, jumatate din cuantumul amenzii, am contestat procesul-verbal la Judecatoria Sectorului 5 si am solicitat restituirea banilor., nestiind ca aceasta contestatie implica un proces in instanta.
Am tot primit citatii pentru a ma prezenta in instanta, am comunicat Jud.Sect.5 ca nu ma pot prezenta pentru ca nu ma aflu in Romania si intentia mea nu a fost sa intentez un proces in acest sens.
Mai nou, dupa promulgarea legii care prevede anularea amenzilor date in baza OUG 129 si obligativitatea restiturii banilor, am primit o noua citatie pentru prezentare in instanta in luna septembrie a.c., procesul fiind mutat la Jud.Sect.2.
Fata de cele de mai sus si avand in vedere Legea nr.257/2022 privind anularea amenzilor este totusi posibil sa pierd procesul si sa mi se impute plata cheltuielilor de judecata?

Va mulțumesc anticipat.

Gabriela
Cel mai recent răspuns: gabriela_coman14@yahoo.com , utilizator 21:37, 1 August 2022
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apel dsp la anulare in instanta a amenzii plf Adrian L Adrian L Buna ziua. In IANUARIE 2022 am fost itr-o tara straina 4 zile pentru relaxare impreuna cu familia.In tara respectiva se solicita deasemena PLF atat fizic ... (vezi toată discuția)
Proces anulare amenda pentru formularul plf buna seara, am rugamintea ... popava popava Proces anulare amenda pentru formularul PLF Buna seara, Am rugamintea daca este cineva care actionat in judecatat Directia de Sanatate Publica pentru ... (vezi toată discuția)
Buna seara, as dori sa aflu daca amenzile contraventionale pentru ... marinella1759@yahoo.com marinella1759@yahoo.com Buna seara, As dori sa aflu daca amenzile contraventionale pentru completarea sau necompletarea PLF au fost anulate si banii achitati se pot recupera? Am ... (vezi toată discuția)