avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract vânzare-cumpărare -cand și cat avans ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract vânzare-cumpărare -cand și cat avans trimiti

Buna ziua! Am o nelămurire cu privire la antecontract. Urmează sa merg sa plătesc rezervarea unui apartament (promisiunea aceea), fiindu-mi prezentat ca peste 3 zile vom merge la notar pentru semnarea antecontractului. In acest punct mi s-a zis ca eu va trebui sa virez avansul catre proprietar. Avansul pe care îl dau este de 50% și din cate am inteles taxele notariale se plătesc în funcție de valoarea avansului. Se poate sa plătesc acum doar cei 15% (fiind obligatoriu pentru accesarea creditului) iar restul (35%) sa ii trimit în momentul o data cu banii virați de banca? Ma gandesc ca e inutil sa platesti aceste taxe de 2 ori...avand in vedere ca la semnarea contractului de vânzare-cumpărare se plătește raportat la toată suma.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Szatmari , utilizator 09:28, 2 August 2022
Buna ziua,
Cuantumul avansului poate fi stabilit prin acordul partilor, astfel ca este posibil sa achitati doar 15% din valoare la momentul incheierii promisiunii de vanzare.
Buna ziua,
La antecontract, nu se dau sume mari ( de obicei persoanele dau avansuri de 2000 - 3000 euro cel mult, avansurile mai mari vor implica de asemenea costuri suplimentare la antecontract, costuri nejustificate), acestea se stabilesc de comun acord, dar oricum nu este obligatoriu sa dati 15 % din valoarea imobilului. Dumneavoastra prin promisiunea de vanzare nu dobanditi nimic de aceea trebuie sa fiti precaut. La finalul tranzactiei respectiv la vanzare-cumparare banca va acorda suma creditului, iar diferenta de bani trebuie sa o aveti dumneavostra din surse proprii sa acoperiti cei 15 %. Oricum la vanzare aveti de achitat si taxe pentru contractul de vanzare si taxe pentru contractul de ipoteca. Cel mai bine luati legatura cu un notar si aflati toate taxele pe care le implica tranzactia sa stiti la ce va asteptati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Banca nu vrea să ne acorde creditul până nu rezolvăm o problemă din contractul de vânzare-cumpărare a imobilului. ce șanse am să rezolv la notariat această problemă? Simo89 Simo89 Buna seara, as avea nevoie sa imi spuneti va rog in cazul in care semnez un contract de vanzare cumparare pentru un imobil iar ulterior se merge la banca acolo ... (vezi toată discuția)
Impozit antecontract de vanzare-cumparare apartament apu apu Buna ziua, am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare a unui apartament. Pe langa taxele notariale, mi s-a solicitat si am achitat impozitul de 2%, ... (vezi toată discuția)