avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Inchiere imobil in concediu de creștere copil.
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Inchiere imobil in concediu de creștere copil.

Buna ziua! Doresc să dau spre închiriere un apartament cu contract de închiriere cu declarare la ANAF 240 euro/luna. Pot pierde indemnizația de creștere din aceasta cauza?
Ultima modificare: Marți, 2 August 2022
Mihai. Ana, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mihai. Ana , utilizator 08:35, 4 August 2022
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util

(3) Prin excepţie de la prevederile , plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului alin. (2) lit. i) nu se suspendă în
cazul în care persoana îndreptăţită se află în una sau mai multe dintre următoarele situaţii:
c) realizează, în decursul unui an calendaristic, venituri supuse impozitului, prin desfăşurarea efectivă a unei
activităţi în perioada de concediu, al căror nivel net nu depăşeşte de 5 ori cuantumul minim al indemnizaţiei stabilit
la art. 2 alin. (2).
www.avocatnet.ro/articol_595...
Potrivit articolului de mai sus se înțelege că nu afectează deloc.. adică eu as depăși 5 ori cuantumul minim al indemnizaţiei și nu știu ce varianta e corectă.
Mulțumesc!

Mihail Croitoru a scris:

(3) Prin excepţie de la prevederile , plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului alin. (2) lit. i) nu se suspendă în
cazul în care persoana îndreptăţită se află în una sau mai multe dintre următoarele situaţii:
c) realizează, în decursul unui an calendaristic, venituri supuse impozitului, prin desfăşurarea efectivă a unei
activităţi în perioada de concediu, al căror nivel net nu depăşeşte de 5 ori cuantumul minim al indemnizaţiei stabilit
la art. 2 alin. (2).

Mai bine întrebați la AJPIS/ANPIS.
Am întrebat între timp și mi-au zis că nu afectează.

Cornel Vasile a scris:

Mai bine întrebați la AJPIS/ANPIS.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere apartament pe perioada concediului de crestere copil Letutza Letutza Buna ziua, As dori sa stiu, daca sunt in concediu de crestere copil si doresc sa inchiriez un apartament pentru care o sa iau o anumita suma. Este posibil sa ... (vezi toată discuția)
Venituri din pariuri sportive pe parcursul celor 2 ani de concediu ingrijire copil Ahile05 Ahile05 Buna ziua. Imi puteti spuneva rog frumos daca veniturile obtinute din pariuri sportive pe parcursul celor 2 ani de concediu crestere copil duc la pierderea ... (vezi toată discuția)
Indemnizație ccc suciu_diana suciu_diana Buna ziua, Este sau nu primirea indemnizatiei de creștere copil afectată de venituri din chirie? (vezi toată discuția)