sper ca ma puteti ajuta, lucrez la o firma de retail, la sfarsitul acestei luni se vor inchide mai multe magazine in 2 orase diferite, respectiv cluj si bucuresti, pentru a nu plati salarii compensatorii la toata lumea , unii vor fi relocati catre un alt magazin , desi acolo nu este nevoie de personal. intrebarea mea este daca refuz relocarea in alt magazin si refuz sa imi dau demisia ce se intampla? eu sincer mi-as dori sa imi primesc salariile compensatorii dar ei vor sa ma relocheze si mai mult sa imi dea concediul neefectuat de anul trecut incepand cu data de 1 februarie, am citit pe net si se pare ca daca refuz si relocarea si demisia trebuie sa imi dea ei preaviz, dupa acest preaviz ce urmeaza? o alta intrebare este daca ma pot detasa fara acordul meu.
va multumesc pentru rabdarea de a citi problema mea
Vi se desfiinteaza locul de munca si va platesti cel putin un salariu compensator (daca CCM la nivel de unitate nu prezinta conditii mai avantajoase), perioada de preaviz 20 zile lucratoare.
Art. 42. - (1) Locul muncii poate fi modificat unilateral de către angajator prin delegarea sau detaşarea salariatului într-un alt loc de muncă decât cel prevăzut în contractul individual de muncă.
(2) Pe durata delegării, respectiv a detaşării, salariatul îşi păstrează funcţia şi toate celelalte drepturi prevăzute în contractul individual de muncă.
Art. 43. - Delegarea reprezintă exercitarea temporară, din dispoziţia angajatorului, de către salariat, a unor lucrări sau sarcini corespunzătoare atribuţiilor de serviciu în afara locului său de muncă.
Art. 44. - (1) Delegarea poate fi dispusă pentru o perioadă de cel mult 60 de zile şi se poate prelungi, cu acordul salariatului, cu cel mult 60 de zile.
(2) Salariatul delegat are dreptul la plata cheltuielilor de transport şi cazare, precum şi la o indemnizaţie de delegare, în condiţiile prevăzute de lege sau de contractul colectiv de muncă aplicabil.
Art. 45. - Detaşarea este actul prin care se dispune schimbarea temporară a locului de muncă, din dispoziţia angajatorului, la un alt angajator, în scopul executării unor lucrări în interesul acestuia. În mod excepţional, prin detaşare se poate modifica şi felul muncii, dar numai cu consimţământul scris al salariatului.
Art. 46. - (1) Detaşarea poate fi dispusă pe o perioadă de cel mult un an.
(2) În mod excepţional, perioada detaşării poate fi prelungită pentru motive obiective ce impun prezenţa salariatului la angajatorul la care s-a dispus detaşarea, cu acordul ambelor părţi, din 6 în 6 luni.
(3) Salariatul poate refuza detaşarea dispusă de angajatorul său numai în mod excepţional şi pentru motive personale temeinice.
Munca in delegatie
remus39
Lucrez la o firma care are anumite lucrari ce necesita deplasarea si cazarea in zona unde este de munca.
Cat timp sau cate zile poate sa ma utilizeze in ... (vezi toată discuția)
Relocare loc de munca
tbia
Buna ziua
Sucursala unde am lucrat eu a fost desfiintata in timp ce eu eram in CIC. In mai eu va trebui sa-mi reincep activitatea, intebarea mea este cat de ... (vezi toată discuția)