avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, un parinte care refuza sa-i dea pasaportul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, un parinte care refuza sa-i dea pasaportul minorului, ...

Buna ziua, un parinte care refuza sa i dea pasaportul minorului, celuilat parinte, dupa terminarea programului de vizita , poate fi sanctionat? Mentionez ca tatal care locuieate intr o tara UE, la intoarcerea cu minorul dupa terminarea programului de vizita, a refuzat sa mi dea dea pasaportul minorului! Minorul are domiciliul la mine in Ro.
Cel mai recent răspuns: denisa25 , utilizator 07:13, 5 August 2022
~ Conținut șters la cerere ~
Intrebare: ce faceati cu pașaportul daca era la dvs?
Probabil ca nimic.
Nu aveti de ce declara pierdut pasaportul, oricum nu puteti cere emiterea altuia fără acordul celuilalt parinte.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu are cum sa ia copilul fara acordul mamei si ar fi un fals in declaratii daca declara pasaportul pierdut.

Alte discuții în legătură

Raspuns urgent si sigur- iesirea din tara a copilului minor miha71 miha71 mama este in strainatate de 2 ani, tatal in tara , iar copilul (6ani)este in tara dar "ascuns" de mama la niste rude, parintii sunt in divort fara pronuntare ... (vezi toată discuția)
Reinnoire pasaport copil minor fara acordul celuilalt parinte eagle_free eagle_free buna ziua, As dori si eu o lamurire. Un cuplu de cetateni romani este divortat in spania, iar copilului minor de 9 ani ii expira pasaportul peste cateva ... (vezi toată discuția)
Trecerea frontierei alexa_sidorencu alexa_sidorencu Am o curiozitate,am vazut procese in care s-a admis domiciliul copilului la o adresa din afara tarii,autoritate parinteasca exercitata in comun,cum poate ... (vezi toată discuția)