avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Reflectare dividende interimare in binant interimar
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Reflectare dividende interimare in binant interimar

Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la urmatoarea intrebare. M-ar ajuta daca puteti mentiona articolele legislative care sa sustina raspunsul dvs.
In Legea contabilitatii Art 19 alin (3) spune: “……. Sumele aferente repartizărilor interimare de dividende se înregistrează în contabilitate şi se reflectă în situaţiile financiare interimare drept creanţe faţă de acţionari, respectiv asociaţi."
Intrebarea 1:
In care situatii financiare trebuie reflectate dividendele interimare repartizate:
a) In situatiile interimare aferente trimestrului respectiv ? Adica dividendele repartizate in urma bilantului interimar al trimestrului 1 vor fi prinse in bilantul interimar al trimestrului 1 ca si creante si datorii fata de asociati?
In formularul de bilant sau in notele explicative la bilantul interimar?
sau
b) In bilanturile intermediare intocmite ulterior trimestrului 1 doar daca este cazul unor repartizari ulterioare de dividende interimare.
Pe scurt, nota contabila 463 = 456 se face la finele trimestrului in cauza sau la data Hotararii AGA care este ulterioara trimestrului in cauza.
Intrebarea 2:
In inventarierea pentru bilantul interimar se cuprind si sumele din ct 463, 456 reprezentand dividendele interimare repartizate in trimestrul respective? Daca ca Pe baza carui document se inventariaza?

Am auzit foarte multe opinii in legatura cu acest aspect…

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: cristina3333 , utilizator 11:49, 8 August 2022
Va rog daca are cineva macar o opinie in legatura cu acest aspect. M-ar ajuta mult sa iau o decizie
Multumesc

~ final discuție ~