avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Modificare vector fiscal. Reactivare firma.
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Modificare vector fiscal. Reactivare firma.

Buna ziua!

Va solicit ajutorul cu 2 probleme, legate de aceeasi societate. Mentionez ca aceasta este infiintata in 2007, insa nu a avut activitate si a fost suspendata pana in martie anul acesta.

La cateva luni dupa am inceput activitatea ( am reactivat societatea la registrul comertului, am depus declaratiile din urma, etc ) am aflat de la unul din furnizorii mei ca societatea apare inactiva la ANAF.

In plus, am inteles ca odata cu inceperea activitatii, trebuia sa depun o declaratie de schimbare a vectorului fiscal despre care desigur ca nu stiam, si nici contabila, asa ca ea nu s-a depus in termen.


Din discutiile cu cei de la anaf, abia la anul voi mai putea schimba acest vector, anul acesta va ramane asa, chiar daca eu indeplinesc conditii pentru microintreprindere, voi plati impozitul inscris in vectorul fiscal, si anume impozit pe profit.

Cum ma sfatuiti sa procedez in continuare? Sa merg eu sa fac cerere de reactivare la anaf, sau sa trimit pe cineva mai priceput? In ghidul de reactivare publicat de anaf am vazut ca odata cu solicitarea reactivarii fiscale, s-ar putea depune si declaratia de modificare a vectorului, dar daca deja am primit o rezolutie, mai are sens sa mai incerc? Ma gandesc ca genul acesta de nestiinta nu ma face un candidat bun sa merg sa depun eu hartiile, dar nici nu am gasit la mine in oras pe cineva care sa se ocupe cu asta. Asa ca, macar sa merg cat de cat pregatita.


Multumesc pentru orice sugestie/sfat!

Alte discuții în legătură

Decizie de declarare in inactivitate primite de la anaf albu.andrei1985 albu.andrei1985 Buna ziua, Va rog mult sa ma ajutati intr-o problema. Ca urmare a unei decizii de declarare in inactivitate primite de la ANAF incepamd cu data de ... (vezi toată discuția)
Buna seara. am rugamintea sa ma ajutati. am fost administrator ... Ana.stefanescu78@gmail.com Ana.stefanescu78@gmail.com Buna seara. Am rugamintea sa ma ajutati. Am fost administrator intr-un SRL care din 2012 nu a mai depus declaratii si care nu a mai avut activitate. In 2015 ... (vezi toată discuția)
Reactivare srl laurentziu14 laurentziu14 Buna seara, Am un SRL pe care nu am mai avut activitate din mai 2014.Am primit de la ANAF deciia de inactivare, si deja figureaza ca inactiva in ... (vezi toată discuția)