avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 312 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua, Pentru a ieșii la pensie, dacă este ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua, Pentru a ieșii la pensie, dacă este necesara cumpărarea ...

Buna ziua,
Pentru a ieșii la pensie, dacă este necesara cumpărarea a 2,6 ani de contribuții pentru a atinge stagiul minim de 15 ani de cotizare, la care salariu minim pe economie se va raporta atunci când se va face calculul? Cel din 2022 sau cel din perioada imediat ulterioara încetării contractului de munca. Menționez ca ultimul an lucrat a fost 1999.
Mulțumesc!
Ultima modificare: Vineri, 5 August 2022
NicoletaAnton, utilizator
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 12:49, 6 August 2022
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Calculele se vor face potrivit urmatoarelor prevederi legale:
Legea 263/2010
Art.165
(1) La determinarea punctajelor lunare, pentru perioadele anterioare datei de 1 aprilie 2001, se utilizează salariile brute sau nete, după caz, în conformitate cu modul de înscriere a acestora în carnetul de muncă, astfel:
a) salariile brute, până la data de 1 iulie 1977;
b) salariile nete, de la data de 1 iulie 1977 până la data de 1 ianuarie 1991;
c) salariile brute, de la data de 1 ianuarie 1991.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legat de pensie mospetrea mospetrea Am dreptul sa mi se calculeze pensia la salariul brut din 1974 pina in 1988 .daca da cum obtin bruturile? (vezi toată discuția)
Calcul punctaj pana in 1991 rududoo rududoo 1. Pana in ce an se calculeaza punctajul pentru pensia suplimentara ? pana in 2001? 2. Conform legii 263 pentru calculul punctajului se foloseste ... (vezi toată discuția)
Noua lege a pensiilor Anca Puma Anca Puma Poate cineva sa-mi spuna daca potrivit noii legi a pensiilor, 1- stagiul militar si perioada studiilor superioare (facultatea) sunt incluse in stagiul de ... (vezi toată discuția)