avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am fost in delegatie 3 zile (doua nopti cazare cu mic ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am fost in delegatie 3 zile (doua nopti cazare cu mic dejun). ...

Am fost in delegatie 3 zile (doua nopti cazare cu mic dejun). Contabila refuza sa-mi plateasca diurna pe cele trei zile, motivand ca am beneficiat de mic dejun... E legal?? Sunt angajat la o institutie bugetara.
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 13:46, 9 August 2022
Nu este legal.
HG 714/2018 prevede următoarele:
Art. 4. - (1) Persoanele trimise sau chemate la diferite instructaje sau alte activităţi în legătură cu sarcinile lor de serviciu beneficiază de drepturile reglementate prin prezenta hotărâre pentru personalul delegat.
(2) În situaţia în care organizatorul instructajelor sau al altor activităţi în legătură cu sarcinile de serviciu asigură integral masa şi/sau cazarea participanţilor, aceştia nu beneficiază de indemnizaţia de delegare şi/sau alocaţia de cazare, după caz.
Astfel, doar dacă vi s-ar fi asigurat masa integral nu aveați dreptul de a primi indemnizația de 20 de lei. În cazul în care ați beneficiat doar de mic dejun, în opinia mea ar trebui să primiți banii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Limita cheltuielilor de cazare si masa pentru un functionar public Elenadintroia1963 Elenadintroia1963 Buna ziua, Care este limita cheltuielilor de cazare si masa pentru un functionar public care participa la un curs de instruire? Conform HG 714/2018 care ... (vezi toată discuția)
Diuna deplasare in strainatate oanaj oanaj Buna ziua! Daca un angajat face o deplasare in strainatate si cheltuielile cu deplasare (inclusiv taxiuri spre si de la aeroport), cheltuielile cu cazare si ... (vezi toată discuția)
Bună ziua!dacă o instituție mă trimite în deplasare și ... SorinAsg SorinAsg Bună ziua!Dacă o instituție mă trimite în deplasare și este asigurată cazarea și mâncarea mai are obligația să plătească și diurna? (vezi toată discuția)