Buna seara,
Va rog sa ma ajutati intr-o problema, anume:
Mi s-a spus de catre directorul firmei unde sunt angajat cu c.i.m. pe perioada nedeterminata din 2001, sa-mi dau demisia deoarece sunt asociat unic la o alta firma si suntem in conflict de interese, desi nu suntem in conflict de interese. Eu am refuzat pentru moment si as dori sa stiu ce avantaje si dezavantaje as avea in cazul demisiei si al concedierii.
Daca sunt asociat unic la o alta firma, beneficiez de somaj, tinand cont ca la acea firma nu am forme de angajare?
Daca salariul meu brut este 3500 ron, ce somaj voi incasa si pentru cat timp, tinand cont de cele de mai sus si de faptul ca am studii superioare(nu stiu daca conteaza sau nu la vechime).
daca sunteti concediat peentru motive ce nu tin de pers. dvs. puteti beneficia de somaj daca nu realizati si alte venituri!
calculul indemnizatiei este si in functie de vechimea in munca !
Multumesc foarte mult pentru promptitudinea raspunsului dar mai am nelamuriri si precizari. Cum spuneam, lucrez din 2001 la aceasta societate. Deci cat va fi somajul? In 2007 mi-am deschis si o alta firma, dar unde nu sunt angajat, in acest caz nu primesc somaj de dincolo?. Dati-mi un motiv ce tine de persoana mea si unul ce nu tine va rog.
calcul : 450+5% media salariilor pe ultimele 12 luni pentru o perioada de 9 luni( pentru o vechime totala in munca de pana in 10 ani)
Pentru a beneficia de somaj, incetarea raportului de munca trebuia facuta in temeiul unuia din urmatoarele articole: art. 31 alin.4 ind.1, 56 lit. e), f), h) si j), art. 61 lit. c) si d), art. 65 alin. (1), art. 94 alin. (4) din Legea nr. 53/2003 - Codul munci