avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 368 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Microintreprindere, platitoare de TVA, care vinde ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Microintreprindere, platitoare de TVA, care vinde marfa pe Amazon.

Microintreprindere, platitoare de TVA, care vinde marfa pe Amazon, incaseaza banii de la amazon, dar fara acele taxe de publicitate. Din cate stiu, ar trebui sa fac autofacturare pentru aceste taxe retinute de Amazon.
1-Facturile(AUTOFACTURAREA) emise de mine NU TREBUIE SA CONTINA TVA, pentru taxele de la Amazon, tinand cont de faptul ca sunt platitoare de TVA????
2-Din punct de vedere a impozitului, daca aceste sunt facturi emise de mine, se impoziteaza??? sau nu???
Ultima modificare: Marți, 9 August 2022
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 19:35, 9 August 2022
1, nu trebuie sa contina TVA , dar dvs faceti taxare inversa la aceste facturi pt ca sunt taxabile si se declara in D390 .
2, Nu sunt venituri pt firma dvs sunt cheltuieli . ( cu comisioane retinute de Amazon ) . Nu intra in baza impozabila pt impozit micro.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva la incasare -d 394 NIKOSBI NIKOSBI sunt o soc cu tva la incasare, in D394 c e trec: toate facturile emise si achizitionate, indiferent daca deduc sau colectez tva la ele? (vezi toată discuția)
O societate inregistrata in romania este platitoare de tva (microintreprindere). daniems_daniems daniems_daniems O societate inregistrata in Romania este platitoare de TVA (microintreprindere). Va desfasura comert online cu amanuntul prin intermediul Amazon. Societatea ... (vezi toată discuția)
Care este monografia contabila si fiscala? daniems_daniems daniems_daniems O societate inregistrata in Romania este platitoare de TVA (microintreprindere). Va desfasura comert online cu amanuntul prin intermediul amazon. Societatea ... (vezi toată discuția)