avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua, Am avut avut o masina avariata si am decis ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua, Am avut avut o masina avariata si am decis sa o radiez. ...

Buna ziua,

Am avut avut o masina avariata si am decis sa o radiez. Am vorbit cu o persoana care se ocupa de preluarea masinilor avariate si eliberarea unui Certificat de distrugere.

Am primit cerrtificatul de distrugere de la firma unde a fost lasata masina, cu toate datele trecute pe act.

Masina fiind pe tatal meu in Deva, eu locuind in Timisoara am trimis toate actele in original tatalui meu sa mearga la Deva la centru de Radier auto, acolo surpriza doamna de la ghisiu nu poate radia masina pentru ca firma care a eliberat certificatul de distrugere nu apare in baza lor de date autorizate ( firma fiind autoriata pe colectarea deseurilor, aluminiu, cupru etc, dar sustin ca sunt autorizati pentru eliberare certificate distrugere. Doamna de acolo nu doreste sa Radieze masina nici daca vin cu o dovada de autorizatie ca firma unde a fost lasata masina este autorizata sa elibereze si certificate de distrugere.

Ce ma sfatuiti sa fac in acest caz ? Unde sa ma adresez ?

In Timisoara pe baza acelui certificat masina se poate radia, dar in Deva acolo se lucreaza ( altfel, mai aparte )

Rog o parere, un sfat.

Multumesc!
Solicitati oficial firmei unde ati predat epava auto,sa elibereze document legal din care sa rezulte ca este autorizata sa preia vehicule
Buna ziua, mulțumesc pentru răspuns si timp acordat.

Am fost astăzi sa văd un punct de vedere de la firma unde am lăsat mașina, ei susțin ca au eliberat un Cerificat de dezmembrare legal și mi-au dat si Borderou, ca nu au întâmplat pana acuma aceasta problema in Timișoara, cu toate ca s-a precizat ca radierea se va face in Deva, mașina fiind acolo înmatriculata pe tata.
Am sunat și in alte orașe dacă se poate Radia o mașina cu un Cerificat de dezmembrat de la aceasta firma și îmi spun ca ei nu apar cu autorizate pentru Dezmembrat și nici la Mediu in baza celor de la Politie Radieri ca sa poata emite acest Cerificat de distrugere si sa se poată radia o mașina, ei sunt centru pentru colectat si reciclat fier vechi.

Ca si activitate principala au colectarea deșeurilor si fierul vechi, ei nu fac dezmembrări și nici nu am autorizație pentru așa ceva, dar pentru toate astea ei preiau vechicule și eliberează Ceritificate și susțin ca sunt autorizați ca sunt primul care vin cu aceasta situație, mi-a arătat stiva de certificate de distrugere pe care ei le-au emis si la alte persoane dar nu știu dacă doar pentru Timis sau si alte orașe si nu au avut probleme…

Le-am cerut o rezolvare, cum ma pot ajuta și mi-au spus ca altceva inafara da certificatul de Distrigere și borderou nu au ce sa îmi ofere, ca problema este la cei de la Deva și ca sa iau legătura cu un Avocat sau sa merg in Audiență la un superior de la radieri din Deva ca ei sunt autorizați si nu au cu ce sa ma ajute sau ce dovada de autorizație sa îmi ofere…

De pe mașina s-au scos ce era in interior si alte piese de către persoana care a ridicat mașina cu platforma dar a garantat ca îmi da Cerificat de distrugere pentru a Radia mașina, neștiind procedura eu ….susținând ca a lăsat 100 de masini acolo pentru radiere si nu a avut probleme …

Nu vor sa recunoască ca au eliberat un certificat fără Autorizațiile corecte pentru radierea unei masini si susțin ca, cu acel certificat si borderou se poate Radia mașina si dacă nu apare in baza de date de la Radieri, care este o baza pentru programul Rabla ce caută cei de la radieri …..

o ciorba si nimic concret, mașina a rămas in “ aer “

Ce pot face mai departe ? Pentru ca cineva a făcut o ilegalitate voita sau nevoită ori se lucrează altfel când ajungi la birou de Radieri decât prin Telefon …

Mulțumesc!
Daca nu sunt in lista, inseamna ca nu sunt autorizati sa emita acel certificat de distrugere :
[ link extern ]
Politia sau cei de la Mediu nu au facut nimic pentru clarificarea acestei situatii ? Sunt institutii ale statului care trebuie sa se implice in normalizarea lucrurilor. Poate ca ar trebui adresata o intrebare Parlamentului European ( prin email ) cine se mai ocupa in Romania de rezolvarea problemelor intre institutiile statului si cetatenii onesti ?
Solicitati firmei colectare prima pagina a autorizatiei de mediu deținute. Daca are codul CAEN 3831 inseamna ca e autorizata sa faca dezmembrari . Daca nu-l are nu e autorizata. Certificate de distrugere poate elibera oricine, descarci modelul de pe net si il completezi, dar in astfel de situatii nu au valoare. O firma de dezmembrari trebuie să dețină autorizatie de mediu, un aviz de la politie și autorizatie de la RAR daca și comercializeaza piesele dezmembrate. Daca nu sunt autorizati puteti sa-i reclamati la Garda de Mediu, și la Politie, dar problema dvs. rămane. Daca nu au distrus seria de motor și seria de sasiu puteti merge la alta firma sa va elibereze un certificat de distrugere valabil
Ultima modificare: Luni, 15 August 2022
Komkao Consulting, Consultant protectia mediului

Alte discuții în legătură

Radiere Georgica112 Georgica112 Bună ziua. Am avut o dacie veche din 1998 anul fabricației, am dus-o la un centru de fier vechi tăiată în bucăți acolo mi sa eliberat o adeverinta cu ... (vezi toată discuția)
Radiere autoturism avariat, aflat in afara romaniei krisla krisla Buna seara! Detin un autoturism inmatriculat in tara, pe care l-am scos in 2008 din Romania, cu scopul de a-l folosi cateva luni in interes personal. ... (vezi toată discuția)
Radiere masina fara certificat de dezmembrare theogrigore theogrigore Va prezint situatia foarte pe scurt. Tatal meu (decedat in noiembrie 2018) avea un autorism vechi care statea in curtea casei. Acum 3 luni, mama mea a dat ... (vezi toată discuția)