avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am o întrebare cum trebuie sa procedez suntem 3 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am o întrebare cum trebuie sa procedez suntem 3 Frați și avem ...

Am o întrebare cum trebuie sa procedez suntem 3 Frați și avem o casa la tara părinții au decedat și a rămas sa plătesc impozitul pe teren și casa ieu dar casa nu figurează pe harta la primărie și nu avem nici un act pe casa nimic doar chitanțe care s-au plătit impozitele de foarte multi ani ce am de făcut ieu acum că sa intru in legalitate
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 10:38, 12 August 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa dezbateti succesiunea după părinți.
Fie la notar, dacă va înțelegeți cu frații, fie la instanță.
Certificatul de moștenitor de la notar sau hotărârea judecătorească va fi actul de proprietate.
Buna ziua,

Intelegand ca pentru imobil nu exista acte de proprietate si nici nu este deschisa carte funciara, din punctul meu de vedere acesta nu va putea intra in masa succesorala. Notarul, la momentul la care constituie masa succesorala a defunctului, verifica calitatea de proprietar al acestuia cu privire la bunuri, ori, fara un act de proprietate nu vad cum notarul ar putea stabili ca acel bun a fost al defunctului.

Cu stima.
Și ce as avea de făcut căci taxe se plătesc rămâne așa

Cabinet de Avocat - Oancea Jasmine a scris:

Buna ziua,

Intelegand ca pentru imobil nu exista acte de proprietate si nici nu este deschisa carte funciara, din punctul meu de vedere acesta nu va putea intra in masa succesorala. Notarul, la momentul la care constituie masa succesorala a defunctului, verifica calitatea de proprietar al acestuia cu privire la bunuri, ori, fara un act de proprietate nu vad cum notarul ar putea stabili ca acel bun a fost al defunctului.

Cu stima.

Dacă s-au plătit impozitele înseamnă a ca imobilul figurează în evidentele fiscale și agricole ale Primăriei.
Dacă zona nu a fost cooperativizata (adica nu s-au emis în localitate titluri de proprietate în baza Legii 18/1991) succesiunea poate fi dezbătută la notar pe baza certificatului pentru atestarea posesiei (anexa 1) si a procesului verbal de identificare a imobilului (anexa 2), împreună cu un plan de amplasament.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat mostenitor bassmafya17 bassmafya17 Buna ziua.am o casa batraneasca,care a fost a parintilor mei.si nu am acte deloc la ea.am doar o chitanta de mana de vanzare -cumparare pe care au facut o ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire, lipsa acte pusa2mimi pusa2mimi Doresc sa apelez la un notar pentru dezbaterea succesiunii dar daca fratele care are actele casei si a pamantului nu vrea sa le prezinte cum fac rost de ele?De ... (vezi toată discuția)
Nu avem acte pe casa gabrielarosu gabrielarosu buna ziua. tatal meu a decedat in urma cu trei ani. casa in care locuim este a bunicilor mei. bunicul a decedat si el. tata nu are decat rol pe numele lui. ... (vezi toată discuția)